Отидете към основна версия

2 248 75

VW ще инвестира 2.5 милиарда евро в Китай

  • vw-
  • volkswagen-
  • център-
  • производство

Те ще послужат за направата на иновационен хъб

Снимка: Shutterstock

Volkswagen представи амбициозни планове за инвестиции в размер на 2,5 милиарда евро в Китай, което е сигнал за значително разширяване на производствения и иновационния център в град Хефей, разположен в провинция Анхуей.

Като част от това развитие в момента тече подготовка за производството на два модела на марката Volkswagen, които се разработват съвместно с китайския партньор Xpeng. Производството на тези модели е планирано да започне през 2026 г., което представлява стратегически крайъгълен камък за присъствието на Volkswagen на китайския пазар.

Ралф Брандщайтер, член на управителния съвет на Volkswagen Group в Китай, подчерта, че заводът в Хефей ще играе ключова роля за ускоряване на въвеждането на най-съвременни технологии на пазара. С ангажимента за увеличаване на производството на електромобили Volkswagen цели да ускори внедряването на тези постижения с до 30% в завода в Хефей.

Тази значителна инвестиция идва в момент, когато Volkswagen е изправен пред силна конкуренция в бързо развиващия се автомобилен пейзаж в Китай. След като в края на 2022 г. отстъпи позицията си на най-продаваната автомобилна марка в Китай на местния производител на електромобили BYD, Volkswagen засилва усилията си да електрифицира продуктовото си портфолио и да си възвърне пазарния дял.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.

Свързани новини