Отидете към основна версия

2 279 6

Microsoft поправи грешка, която позволяваше създаването на локални акаунти в Windows 11

  • microsoft-
  • акаунт

Най-често потребителите на Windows 11 избират локални акаунти, тъй като този подход дава повече контрол върху собствените им данни и предполага по-високо ниво на поверителност

Много потребители на Windows 11 предпочитат да използват локални акаунти, въпреки факта, че по време на процеса на настройка на операционната система ще бъдете подканени да въведете имейл адреса, свързан с вашия акаунт в Microsoft. Доскоро можехте да въведете произволен имейл адрес и парола, да получите грешка при опит за влизане и да продължите към създаване на локален акаунт. Сега стана известно, че Microsoft е поправила този бъг и вече не е възможно да се създаде локален акаунт с помощта на тази схема.

Най-често потребителите на Windows 11 избират локални акаунти, тъй като този подход дава повече контрол върху собствените им данни и предполага по-високо ниво на поверителност. Използването на локални акаунти обаче също губи достъп до някои полезни функции, като архивиране на данни в акаунта и специални функции в приложения като Copilot. За да създадете локален акаунт, беше достатъчно да въведете фиктивен адрес на пощенска кутия и произволна парола в полето за регистрация. След проверка на данните, операционната система очаквано ще генерира грешка и потребителят може да продължи да създава локален акаунт.

Сега стана известно, че този добре познат метод за регистриране на локален акаунт в Windows 11 вече не работи. Очевидно Microsoft е поправила грешка, която ви позволява да създадете локален акаунт. Вместо да премине към следващата стъпка, потребителят ще получи съобщение за грешка и ще бъде подканен да въведе валиден имейл адрес, докато не бъдат предоставени правилните идентификационни данни за акаунт в Microsoft.

Преди това потребителите можеха също да изключат интернет, преди да настроят Windows 11, което също правеше възможно създаването на локален акаунт. Сега и този метод не е наличен и потребителите трябва да търсят други решения или да използват валидни акаунти в Microsoft, за да се регистрират.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.

Свързани новини