Last news in Fakti

6 Юни, 2024 11:31 2 218 6

Microsoft поправи грешка, която позволяваше създаването на локални акаунти в Windows 11

  • microsoft-
  • акаунт

Най-често потребителите на Windows 11 избират локални акаунти, тъй като този подход дава повече контрол върху собствените им данни и предполага по-високо ниво на поверителност

Microsoft поправи грешка, която позволяваше създаването на локални акаунти в Windows 11 - 1

Много потребители на Windows 11 предпочитат да използват локални акаунти, въпреки факта, че по време на процеса на настройка на операционната система ще бъдете подканени да въведете имейл адреса, свързан с вашия акаунт в Microsoft. Доскоро можехте да въведете произволен имейл адрес и парола, да получите грешка при опит за влизане и да продължите към създаване на локален акаунт. Сега стана известно, че Microsoft е поправила този бъг и вече не е възможно да се създаде локален акаунт с помощта на тази схема.

Най-често потребителите на Windows 11 избират локални акаунти, тъй като този подход дава повече контрол върху собствените им данни и предполага по-високо ниво на поверителност. Използването на локални акаунти обаче също губи достъп до някои полезни функции, като архивиране на данни в акаунта и специални функции в приложения като Copilot. За да създадете локален акаунт, беше достатъчно да въведете фиктивен адрес на пощенска кутия и произволна парола в полето за регистрация. След проверка на данните, операционната система очаквано ще генерира грешка и потребителят може да продължи да създава локален акаунт.

Сега стана известно, че този добре познат метод за регистриране на локален акаунт в Windows 11 вече не работи. Очевидно Microsoft е поправила грешка, която ви позволява да създадете локален акаунт. Вместо да премине към следващата стъпка, потребителят ще получи съобщение за грешка и ще бъде подканен да въведе валиден имейл адрес, докато не бъдат предоставени правилните идентификационни данни за акаунт в Microsoft.

Преди това потребителите можеха също да изключат интернет, преди да настроят Windows 11, което също правеше възможно създаването на локален акаунт. Сега и този метод не е наличен и потребителите трябва да търсят други решения или да използват валидни акаунти в Microsoft, за да се регистрират.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хакер

    14 1 Отговор
    Естествено че има напин и това да бъде заобиколено. Майкрософт винаги ще оставят вратичка, иначе ще останат без потребители. А шпионската информация която извличат от телеметрията е много по ценна от уиндоус за 200 долара
  • 2 Голям смях

    2 2 Отговор
    Майкрософт не си оправят управлението на принтери през USB, от Win 10 е проблема че и до сега. Тръгнали да оправят "локалните акаунти" :-D :-D :-D :-D :-D :-D
  • 3 Мъдрият

    8 1 Отговор
    Всяка нова версия е все по-дразнеща и все повече простотии измислят!

    Най-много ми харесваше Windows XP! Но вече няма как да работи коректно с новия хардуер.

    Но все още карам с Windows 7, който си е много по-добре от следващите версии!
    Като с много четене по чужди форуми, зор и пот успях да инсталирам Windows 7 на сравнително новия си компютър преди няколко години.

    А сега новия ми лаптоп го купих с инсталиран Windows 11, и много ме дразни! Но на него изобщо няма как да се инсталира Windows 7, защото Интел умишлено не пускат драйвери за Windows 7 на най-новия хардуер!
  • 4 Аненербе

    2 2 Отговор
    Кой нормален ползва Windows :)

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ПоКУРко

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Аненербе":

    Около 70% от населението на света!