Отидете към основна версия

2 495 6

Най-големият завод за камиони Mercedes-Benz активно използва слънчеви панели

  • завод-
  • камиони-
  • mercedes-benz-
  • соларни клетки

Към днешна дата в експлоатация са около 6 000 модула с общ капацитет от 4 000 kW

Най-големият завод за производство на камиони на Mercedes-Benz, разположен в германския град Верт, непрекъснато работи за намаляване на вредните емисии, интегрирайки нови технологии в производствените си цехове.

Инсталирането на фотоволтаични панели на покривите на шест сгради изигра важна роля в този процес. Първите от тях бяха инсталирани през ноември 2022 година. Тогава е избран модулен тип соларни панели поради особеностите на покривната конструкция.

Към днешна дата в експлоатация са около 6 000 модула с общ капацитет от 4 000 kW. Например произведената енергия е достатъчна за захранване на 1 000 частни къщи. Днес за работата на централата са необходими 115 милиона kWh. Така слънчевите панели покриват 4% от нуждите от електроенергия на завода.

Всички фотоволтаични системи на предприятието са в състояние да произвеждат до 4 милиона kWh годишно. Трябва да се отбележи, че благодарение на тази, а и на други иновационно технологии, количеството емисии на CO2 в завода на Mercedes-Benz във Верт от 2021 г. до 2023 г. е намаляло с 23.8%.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.

Свързани новини