Отидете към основна версия

1 234 17

Xiaomi надмина Apple по продажби на смартфони

  • apple-
  • xiaomi-
  • iphone-
  • redmi

Причините са няколко на брой

Xiaomi постигна значителни успехи на световния пазар на смартфони, заемайки второ място в месечните обеми на продажбите на Counterpoint Research за август. Това постижение е резултат от силния растеж на ключови пазари и успеха на устройствата от сериите Redmi и Note 13.

Докато доставките на Xiaomi останаха без промяна през август, сезонният спад на Apple преди пускането на пазара на серията iPhone 16 допринесе за спада на пазарния ѝ дял. Ръстът на обема на продажбите на Xiaomi от 22% на годишна база демонстрира силната инерция и нарастващата конкурентоспособност на компанията.

Сериите Redmi 13 и Note 13 бяха особено успешни за Xiaomi, като стимулираха растежа на пазари като Индия, Югоизточна Азия, Латинска Америка и Близкия изток и Африка.

Изкачването на Xiaomi до втора позиция на световния пазар на смартфони подчертава способността ѝ да се конкурира ефективно с утвърдени марки като Samsung и Apple. Фокусът на компанията върху достъпните, но богати на функции устройства намери отклик сред потребителите, което позиционира Xiaomi като основен играч в индустрията.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.

Свързани новини