Отидете към основна версия

1 118 1

Android 15 ще бъде пуснат на 15 октомври, но само на смартфони Pixel - останалите ще трябва да почакат

  • android-
  • android 15-
  • ос-
  • google-
  • pixel

Все още не е известно кога Android 15 ще започне да се появява на смартфони от други производители

Google пусна Android 15 в началото на месеца, но само за разработчици – новата версия на софтуерната платформа все още не е достъпна за потребителите. Сега стана известно, че собствениците на смартфони Google Pixel ще могат да актуализират своите устройства от 15 октомври.

Google обикновено пуска актуализации в понеделник, но 14 октомври е Денят на Колумб в Съединените щати, така че разработчиците решиха да отложат пускането на Android 15 до деня след празника. Възможно е датата на пускане на Android 15 да бъде отложена, ако бъдат открити някои сериозни недостатъци, които трябва да бъдат коригирани.

Ако всичко върви по план, тогава собствениците на марковите смартфони на Google ще могат да инсталират Android 15 на 15 октомври. Софтуерната платформа е съвместима с Pixel 6 и по-нови смартфони. За смартфоните Pixel 6 и Pixel 6 Pro Android 15 ще бъде последната голяма актуализация на софтуерната платформа.

Все още не е известно кога Android 15 ще започне да се появява на смартфони от други производители. Това вероятно ще зависи от това колко бързо производителите са готови да разпространят новата версия на операционната система на съвместими устройства.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини