Отидете към основна версия

15 556 32

Осман Октай: Анкара ни държи с контрабандните канали (ВИДЕО)

  • осман октай-
  • дпс-
  • реджеп ердоган-
  • бежанци-
  • мюсюлмани-
  • зависимост-
  • ахмед доган

ДПС била резервният отбор на това управление

Осман Октай

Ердоган употреби слабостта на Брюксел с рекета с т. нар. сирийски бежанци. Турският президент е тръгнал на предизборна кампания и е готов да употреби всичко с агресивното си поведение. Изкарват като успех продължаването на финансирането, а то никога не е прекъсвало. Ердоган досега говореше, че е получил 700 млн. евро, сега във Варна за пръв път каза, че е получил 1,8 млрд. Той иска да получи останалите обещани 1,2 млрд. Това заяви в студиото на ФАКТИ бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай по повод срещата на турския президент Ердоган с европейските лидери във Варна.

"Ердоган, виждайки страха на Брюксел от пускането на бежанците, той провокативно в края на срещата едва ли не заяви да не го учат на права и свободи, а да му помогнат да се справи с терористите. Той нарича терористи цял етнос (кюрдите).

Снощи 15 изстребителя, 9 от тях с пълно бойно снаряжение прелитат над Атина. Днес има пълно мълчание от Брюксел и от председателстващата Съвета на ЕС България. Брюксел се постави в услуга на реализацията на диктатурата на Ердоган и не оправда очакванията на хората по затворите с нарушени човешки права.

Винаги съм се опасявал, че Ердоган се готви да използва българските и балканските мюсюлмани за вътрешна употреба. Крим на Балканите няма да се случи, но провокациите са достатъчни.

През медиите и лично на Бойко Борисов казах да не прави кабинет с патриотите, защото това ще е лошо за страната. Той извика посланик Бойко Коцев, а днес отложил срещата, това е слабост. Слабост утре да не рухне управлението. Волен Сидеровци го рекетират в момента чрез Москва. Неслучайно прокурор Чайка дойде у нас, дойде за да представи зависимостите на политическите лидери от всички кръгове от Русия.

В момента всички са в шах и в патова ситуация дали и доколко да са солидарни. От президента, министър-председателя, Народното събрание - без изключение. Едно говори Цветан Цветанов сутринта и вчера, Борисов друго. Привикаха Коцев и не дават никаква информация - това показва, че сме между чука и наковалнята и до каква степен сме зависими от външни явления. Първи път от Анкара и Ердоган с контрабандните канали, неслучайно Борисов и Цацаров бяха привикани в Анкара преди години, когато гръмнаха контрабандните канали за "Булгартабак". Заради всичко това не може да има лидер", коментира бившият зам.-председател на ДПС.

На въпрос от зрител дали се страхува от Ахмед Доган Октай отговори така: 2001 г. аз не допуснах групировките да си имат парламентарна група. Впоследствие като обвиних Доган, че с Царя правят управление на мафията и тя вече си има държава и тогава като зам.-председател си хвърлих оставката. После той ме обвини, че съм взел едни средства и ме изключи от партията. Аз по-късно го осъдих за клевета за 1 лев. Неговият модел не ме интересува, да се интересуват тези, които го поддържат и му плащат разходите в Сараите. Никой от журналистите и държавните мъже не задават въпроса кой му плаща всички разходи там, това е цял хотелски комплекс, защо му плащат всяка година 2,5 млн. лева от бюджета за охрана от НСО. Всичко това го превръща в тежка зависимост, злоупотреба на етнорелигиозна политическа формация в полза на задкулисието.

Не е случайно, че Бойко направи управление с т. нар. патриоти, но определено резервният отбор на това управление при разногласия, е ДПС, които го подкрепят само и само да не падне правителството. Така, че мен не ме е страх, движа се като свободен човек, ето на живо съм, а Доган никой не го вижда.

Защо Осман Октай смята, че ще има сблъсък на тези избори в Турция, кюрдите започват партизанска война, Ердоган разчита на простолюдието, защото кемалистките настроения са много силни, ако фалшифицира изборите, Турция ще бъде изправена пред гражданска война, какви са неспазените клаузи от договора за тракийците от страна на Турция, Путин ще промени позициите си спрямо ЕС, ЕС и НАТО ще излязат по-силни след случващото се в момента в Европа, Балканите не мога да имат лидер и още много интересни акценти гледайте в разговора с Осман Октай:

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини