Отидете към основна версия

12 460 35

Иво Сиромахов: Образованието е било приоритет последно при Симеон Велики (ВИДЕО)

  • иво сиромахов-
  • милен цветков-
  • свобода на словото

Имали сме високообразовани министър-председатели, а какви хора ни управляват сега, отбеляза писателят

Иво Сиромахов

Държавата не оценява смисъла на образованието, не оценява това, че образованият човек спестява много пари от здравеопазване, защото той добре знае да се грижи за здравето си, образованият човек намалява много разходите за борба с престъпността, защото образованите хора по-рядко стават престъпниците. Това заяви в студиото на ФАКТИ писателят и сценарист от "Шоуто на Слави" Иво Сиромахов, според когото има реална опасност българската писменост да изчезне.

"Не виждам образованието да е приоритет. В България последно образованието е било приоритет по времето на Симеон Велики. Може би донякъде и през Възраждането, някаква част след Освобождението са били образовани в чужбина. Имали сме министър-председатели като проф. Александър Цанков, като проф. Богдан Филов - блестящи учени, високобразовани и след 1944 г. идват каскетите и всичко заминава и сега докъде го докарахме, какви хора ни управляват, които общо взето не могат едно изречение да напишат", коментира Сиромахов.

За вота на недоверие към правителството, който ще бъде гласуван в петък, той заяви, че, ако не този, все някой петък, то ще падне.

Какво разказа той за книгата "Ку-ку бенд: Ад и рай", как коментира спряното предаване на Милен Цветков, протеста на майките на децата с увреждания и вота на недоверие към правителството, гледайте във видеото:

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини