Отидете към основна версия

5 239 29

Мартин Димитров: Цената на газа може да е по-ниска, властта не прави нищо

  • мартин димитров-
  • природен газ-
  • газпром-
  • преговори

По темите, които касаят Москва, няма опозиция в парламента, твърди бившият депутат

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е само един счетоводител, те не могат да носят вина за подписаните договори. Важно е да се търси отговорност от тези, които взимат решенията. Тази година има възможност цената на газа да бъде драстично намалена в България - нещо, което българското правителство отказва да направи.

Започна процедура на (Европейската комисия) ЕК срещу "Газпром". Изпратени бяха писма, че има възможности за постигане на по-добри условия. България нищо не е направила. Това заяви в студиото на ФАКТИ бившият депутат и експерт от "Демократична България" Мартин Димитров.

"По темите, които касаят Москва, няма опозиция в парламента. Там никой не поставя въпроса за предоговаряне цената на газа. ЕК на базата на анализи е поканила всички да го направят. Балтийските страни са го започнали, България въобще не участва в процеса. Чак сега, след като ние повдигнахме темата, щяло да има делегация от "Булгаргаз", която да започне такива разговори.

"Булгаргаз" не може сама да постигне добри резултати в такива преговори. Важно е да участват представители на ЕК, каквото възможност е предвидена. Трябва само да ги поканим", коментира Димитров.

Какво разказа той за опита на Полша в енергийната независимост, какви са прогнозите му във връзка с растящата инфлация и ниските темпове на икономическо развитие и защо смята, че първата криза, която предстои у нас, ще бъде политическа, гледайте разговора с Мартин Димитров:

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини