Отидете към основна версия

21 Ноември, 2018 16:39, обновена 21 Ноември, 2018 16:39 18 726 45

Политолог: Борисов гледа да докара ГЕРБ до избора на главен прокурор (ВИДЕО)

  • мария пиргова-
  • протести-
  • главен прокурор

Ще спечели партията, която прекрати практиката на Цветан Цветанов с брокерските избори, смята доц. Пиргова

Това, което интересува Бойко Борисов е не кога ще има избори, а да може да докара ГЕРБ до избора на нов главен прокурор. Това заяви в студиото на ФАКТИ политологът доц. Мария Пиргова.

"Не го интересуват нито протестите, нито хората, нито бюджета, той е също уморен. Политиката е дейност, която амортизира страшно", заяви Пиргова, която смята, че ще има предсрочни избори вероятно с евровота през май догодина.

"Според мен през февруари протестите ще получат нов тласък с подкрепа на хора, които не могат да си платят сметките. В провинцията положението е много по-непоносимо. Това, че държавата не прави нищо срещу монополите, ще изкара хората напролет на улиците и ще свалят правителството.

Тези месеци Борисов ще използва за преговори вътре в елита, но не знам дали хората ще се съгласят да оставят някого от този елит във властта. Ще спечели партията, която успее да направи нов по-адекватен избирателен закон, да извади мъртвите души от списъците и да прекрати практиката на Цветан Цветанов с брокерските избори", коментира тя.

Целия разговор с доц. Мария Пиргова гледайте във видеото:

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини