Отидете към основна версия

12 135 35

Проф. Дуранкев: ЕС е длъжник на България (ВИДЕО)

  • боян дуранкев-
  • евроизбори

80% от еврофондове се усвояват от 300-400 фирми. От тях се възползват всички свързани политици, каза той

Проф. Боян Дуранкев

30 г. извършваме прехода към светлото бъдеще и за около 40% от хората този преход не е достигнал до никъде и няма надежда. 12 г. сме членове на ЕС и ползата е само за определени лица, които обожават апартаменти с асансьори до хола или пък къщи за гости, или суджуци или нещо друго. Твърдя, че този преход не е завършил и ЕС е длъжник в много голяма степен на България. Това заяви в студиото на ФАКТИ кандидатът за евродепутат от "Коалиция за България" проф. Боян Дуранкев.

"Очакваше се с България и другите източноевропейски страни да се случи това, което стана с Източна Германия - за 4-5 г. нещата да се променят тотално и хората да живеят по-добре, да имат спокойна, хубава работа, добри доходи и добри възможности за бъдещето. Но ЕС се възползва от България и от другите страни като суровинен придатък и най-вече като източник на безплатни хора за работа при тях", каза икономистът.

"80% от еврофондове се усвояват от 300-400 фирми. От тях се възползват всички свързани политици. Няма значение откъде са, защото в България 4 г. управляваше БСП, 8 г. - ГЕРБ и винаги отзад стои онзи, който разпределя фондовете. Да не забравяме, че става въпрос за триглава ламя, а не за двуглава, двуглавата усвоява най-много, триглавата също. Към тях трябва да добавим тези, които са сътрудници, съучастници в управлението. Това са Обединените Патриоти, които нито са обединени, нито са патриоти, може би. И за украшение да сложим значката, която Борисов си сложи на ревера - това е СДС, с което той легитимира и ликвидационните съвети, и криминалната приватизация и всичко. Казвам всичко, защото България е една голяма каша, едно блато, в което крадат като разпрани - от еврофондовете, и са щастлици политици", каза проф. Дуранкев.

Целия разговор с проф. Боян Дуранкев гледайте във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини