Отидете към основна версия

10 671 81

Мицев: Кирил Петков или не разбира, че е нарушил закона, или разчита на могъща подкрепа (ВИДЕО)

  • маргарит мицев-
  • общество за нова българия

Проф. Герджиков е силна кандидатура, освен ако не се окаже, че причините за развода му са малко по-скандални, каза Маргарит Мицев от Общество за Нова България

През лятото изстинаха очакванията на хората за нещо по-добро. Не трябва да сме лековерни. Харесваме новото, лъскавото, така направихме с партията на Станислав Трифонов, чиято съдба наподобява по бързина на създаване една друга, създадена 2001 г. (НДСВ - бел. ред.), а за нея вече никой не говори, така ще стане и с "Има такъв народ". Това заяви в студиото на ФАКТИ адвокатът и бивш депутат от 36-ото НС Маргарит Мицев.

Той добави, че с изключение на трима-четирима, на депутати от групата на ИТН е било забранено да се изказват и това е категорично вярна информация.

"Видя се, че и т.нар. партии на протеста не могат да изиграят докрай ролята си на отрицателите на статуквото. Мнозина се радват сега на Кирил Петков и Асен Василев и предизвиквам неодобрение, когато питам добре ли е да заменим сочения за лъжец Борисов с друг лъжец. Това беше Кирил Петков, който обективира едно антиконституционно поведение под одобрителния поглед на арбитъра на нацията Румен Радев.

Петков или не разбира, че е нарушил Конституцията, или е уверен в някаква могъща недвижима подкрепа. Вижте колко е сходно името им "Продължаваме промяната" с това на победителите на изборите в Чехия ("Промяната е тук, ние сме промяната" - неформален слоган на чешката коалиция "Заедно", която спечели изборите - бел. ред.). Мисля, че не е съвпадение, виждам една червена линия, която показва сходност в политическите процеси в Европа", каза Мицев.

"Трябва яснота при кандидатите, да знаем кои са, за да няма риск от зависимости. От Общество за Нова България искаме да се разкрие истината за всички политици и известни хора, които в навечерието на 10 ноември, а и след това, са участвали в българския обществен живот. Да видим президента Радев - как е отишъл на специализация в САЩ, как е одобрен в началото на 90-те, когато все още в главата на неговия полкови командир в Росенец сигурно е отеквал залпа на "Аврора". В комисията е бил офицер, който е офицер за връзки с обществеността - това е след 10 ноември срамежливото наименование на бившите всесилни по партийна и комунистическа линия зам.-командири по политическата част. Къде е отишъл след това на консултации този специализант, най-вероятно в службата, която се е оглавявала от офицера Васил Савов Зиков, това е Военното разузнаване. На много хора биографиите им започват или от 10 ноември или са пълни с бели полета", каза адвокатът.

"Радев е ясен, силна кандидатура ще е на ректора на СУ проф. Герджиков, особено кандидатурата за вицепрезидент (полк. Невяна Митева), само да не се окаже, че причините за развода на ректора са по-особени, по-скандални... Що се отнася за колегата Лозан Панов - той е много добър юрист, но не на място беше г-жа Касимова, с чиито неуместни за нашата географска ширина изказвания за еднополовите бракове потънаха. Симпатична двойка са и Валери Симеонов и Цветан Манчев", коментира Мицев, който посочи, че за него най-добра кандидатура е тази на Желю Желев и Калин Крулев.

Юристът определи като мъчително логициране и правна безпомощност законотворството на 45-ото и 46-ото НС.

Целия разговор с Маргарит Мицев гледайте във видеото:


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 44 гласа.

Свързани новини