Отидете към основна версия

11 112 48

Адв. Николай Хаджигенов пред ФАКТИ: Цацаров трябва да бъде разследван

  • адв. николай хаджигенов-
  • адв. хаджигенов-
  • сотир цацаров-
  • иван гешев-
  • съдебна реформа-
  • делян пеевски

"Ако не беше моделът "КОЙ", Цацаров щеше да си седи окръжен съдия в Пловдив, независимо от близките му отношения с Цветанов", смята юристът

Снимка: ФАКТИ

"Гешев ще разследва Цацаров? Цацаров ще разследва Гешев? Цацаров избра Гешев, той е негова кандидатура. Кой кого ще разследва и защо? Това е като в рекламата на някакъв перилен препарат - "прокуратурата нас пере най-добре". По този повод и КПКОНПИ също". Това каза пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ бившият народен представител адв. Николай Хаджигенов.

Думите му бяха по повод новината, че председателят на КПКОНПИ в оставка Сотир Цацаров ще проверява главния прокурор Иван Гешев за евентуални извършени от него нарушения. В хода на участието си адв. Хаджигенов застъпи с категоричност тезата, че този тип проверки се правят за "изпиране" и назад във времето има ред примери, доказващи това.

"КПКОНПИ не видя Пеевски толкова години и в момента не вижда Пеевски. Същият този Пеевски, който влезе във властта с 3000 лева и един стар "Опел", няколко години по-късно вече имаше десетки милиони. А през цялото време е държавен служител", добави юристът от "Ние идваме".

"Ако не беше моделът "КОЙ", Цацаров щеше да си седи окръжен съдия в Пловдив, независимо от близките му отношения с Цветанов, с когото "заедно бореха престъпността". Тези прословути 97% осъдителни присъди, които размахва Каскета Гешев напоследък пред всички възможни институции, марсиански включително, ги има на едно-единствено място и това е именно Пловдив. И това е благодарение на Цацаров. По негово време се създаде т.нар. "пловдивско правосъдие", както вече е добре известно", каза още адв. Николай Хаджигенов.

Той коментира и изслушването на Сотир Цацаров в парламента преди няколко дни:

"За съжаление се получи шоуто на Цацаров, защото срещу него имаше тълпа жалки аматьори, неподготвени, не знаещи за какво става въпрос".

"Koй прави революция, очаквайки някой да я хареса? Забележете, не някой, а противникът да хареса промените... Тоест вие се опитвате да откъснете опашката на гущера, опитвате същия гущер - вече без опашка, да го вкарате в затвора, където му е мястото, и същевременно ви е страх, че гущерът ще квичи. В случая прасето квичи, защото общо взето в кочина това цялото нещо", направи адвокатът любопитна илюстрация на подхода на парламентаристите към Сотир Цацаров.

"Това е тотална щета. Те не само не разбират, но и не им стиска да направят каквото и да е било", допълни той относно силите на промяната в Народното събрание.

"Цацаров като главен прокурор, освен че беше невъобразимо зло, той започна порочната практика главният прокурор да има законодателна инициатива. Главният прокурор пише законопроекти и през ГЕРБ минават. То през тях минава всичко... Вероятно коефициентът на интелигентност на Цацаров е колкото цялата парламентарна група на ГЕРБ, никак трудно не е. И това със законодателната инициатива продължава и сега, той откровено се подиграва с Народното събрание и, за съжаление, има и защо. Тези му игри с писалката бяха огромен проблем, докато беше главен прокурор, защото ГЕРБ ги приемаше тези закони или изменения в закони. Всичко беше в интерес на корупцията и корумпираното правителство. Това продължава и Гешев в момента, той размахва тезите на Цацаров. Направеното от Цацаров, Гешев го продължава, защото той самичък не е в състояние да роди нищо", коментира адв. Хаджигенов.

"Цацаров просто трябва да бъде разследван и ако се намерят достатъчно данни за обвинение - да бъде съден от справедлив съд и вероятно трябва да завърши на същото място като Гешев", смята юристът.

Той е на мнение, че в Народното събрание, правителството и някои от органите му се случват странни неща. Според него е много грешно, че и малкото ставащи за добри законодатели, са били изпратени в правителството, вместо да останат в органа на управление - Народното събрание. В този смисъл адв. Хаджигенов не вижда особена разлика между сегашното правителство и режима на Борисов що се касае до начина на работа.

"Нали срещу този режим се борихме? Каква е разликата между ГЕРБ и това? По-учтивата форма на изразяване и по-малкото грешки, които допускат? В основната си грешка на управление са абсолютно същите, няма абсолютно никаква разлика, което е огромен проблем", отбеляза той.

Целия разговор между Лили Маринкова и адв. Николай Хаджигенов можете да изгледате във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 71 гласа.

Свързани новини