Отидете към основна версия

1 095 2

Стрелецът от Тунис се обучавал в лагер на Ислямска държава

  • тунис-
  • ислямска държава-
  • терористи-
  • атака

Извършителят на терористичното нападение в курорта е бил в един лагер с нападателите от музея Бордо

Тунизийските власти заявиха, че стрелецът, който уби 38 туристи в тунизийския курорт Сус в петък е бил обучен в същия либийски джихадистки лагера, в който и двамата атентатори самоубийци, които атакуваха музея Бардо в тунизийската столица на 18 март, съобщава АП.

Източник от силите за сигурност заяви, че Сейфедин Резгуи се е подготвял за нападението над Сус в Сабраса в база на Ислямска държава в Западна Либия.

Резки е учел електротехника в Университета на Кайруан. През януари заминал за Либия, където бил обучаван в лагер край град Сабрата.

Това разкритие потвърждава страховете, че силното присъствие на групировката Ислямска държава в съседна смутна Либия е пряка заплаха за сигурността на Тунис.

Твърдението, подчертава нарастващата връзка между терористите в двете страни, както и все по-големия поток от тунизийски контрабандисти, които отиват в Либия, за да се присъединят към редиците на ИД.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • 12 арестувани в Тунис за атентат в Сус

    Силите на реда в Тунис са арестували най-малко 12 души във връзка с разследване на самоубийствения атентат от миналия петък в курорта Сус, съобщи а ...
    02.07.2015
    1 018
    0