Отидете към основна версия

1 181 1

Джоузеф Байдън обмисля да се включи в напреварата за президент

  • президент-
  • надпревара-
  • сащ-
  • джоузеф байдън

Вицепрезидентът на САЩ Джоузеф Байдън обмисля възможността да се включи в борбата за най-високия пост в страната, пише в електронната версия на американския вестник The New York Times.

Според неназовани източници, "Байдън и обкръжението му започват активно да събират информация за възможна президентска кампания. Ако това се случи, тя сериозно ще промени баланса на силите между демократите и ще създаде заплаха за Хилъри Клинтън."

"Съветниците на Байдън са започнали да се обръщат към лидерите сред демократите и към спонсорите, които не са обвързани с Клинтън или имат притеснения че тя е слаб кандидат," пише в статията. Вестникът посочва, че Байдън се опитва да не привлича много внимание на тези консултации.

Джоузеф Робинет „Джо“ Байдън младши (роден на 20 ноември 1942 г.) е 47-ият и настоящ вицепрезидент на САЩ. Байдън е сенатор от щата Делауеър в Сената на САЩ от 1973 до 2009 г. На 4 ноември 2008 г. е избран за вицепрезидент на САЩ в тандем с кандидат-президента на Демократическата партия Барак Обама, а на 20 януари 2009 г. встъпва в длъжност.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини