Отидете към основна версия

4 347 24

Германия на бунт срещу имигрантите от Африка

  • германия-
  • имигранти-
  • протест
Снимка: БТА/ AP

В германския град Хайденау протестите срещу приема на имигранти от Африка доведе до безредици, в резултат на които пострадаха 31 полицаи.  Поводът за демонстрацията е решение на местните власти да настанят бежанци в неизползваема сграда – магазин. Близо 1000 протестиращи са се опитали да блокират улицата, по която е трябвало да преминат автобусите с първите бежанци. В момента, в който полицията се е опитала да освободи пътя, към тях са започнали да летят камъни и бутилки. Властите са били принудени да използват сълзотворен газ срещу протестиращите.

Обстановката в Хайденау остава напрегната, съобщават властите. Първите 120 бежанци вече са настанени в сградата отредена им от властите.

Протести срещу имигранти в Германия има постоянно, след като властите обявиха, че през тази година техният брой ще надвиши 800 000 души. „Това е недостойно за нашата страна”, каза Томас де Мезиер, министър на вътрешните работи на ФРГ пред вестник Bild am Sonntag, като обеща да „действа с цялата строгост на закона”, срещу тези, които са готови да упражняват насилие срещу хора, които търсят убежище в Германия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Освиркаха Меркел в Хайденау (ВИДЕО)

    Германският канцлер Ангела Меркел беше освиркана по време на посещението си в бежанския лагер в германския град Хайденау. През изминалия уикенд гра ...
    26.08.2015
    1 679
    2