Отидете към основна версия

2 636 13

Ангела Меркел: Бежанците ще променят Германия

  • ангела меркел-
  • бежанците-
  • германия

Според нея много хора гледат на страната като място на надеждата

Снимка: БТА/AP

Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че притокът на имигранти ще промени страната през следващите години, съобщи Би Би Си.

Тя заяви, че Германия ще ускори процедурите по даване на убежище и ще изгради допълнителни жилища, след като стана ясно, че правителството ще отпусне допълнително финансиране от € 6 млрд. Въпреки това Меркел заяви, че нейната страна не може да реши сама кризата и че трябва да бъде подпомогната от другите страни-членки на ЕС.

Смята се, че през уикенда Германия е приела около 20 000 бежанци, пристигащи главно през Унгария и Австрия. Очаква се още 11000 да пристигнат през днешния ден.

„Искам да благодаря на доброволците, които помогнаха с посрещането на имигрантите.  Те нарисуваха такава картина на Германия, която ни кара да се чувстваме горди от нашата страна. Тези, които нямат шанс за получаване на статут ще трябва бързо да се върнат в своята родина.

Това, което се случва ще промени Германия през следващите няколко години. Ние вярваме, че можем да направим нужното, тази промяна да е положителна. В момента много хората гледат на нашата държава като място на надеждата. Това е нещо много ценно, като се има впредвид спецификата на нашата история.

Германия обаче не може сама да реши проблема. Ние имаме нужда от солидарността на ЕС.“, заяви Меркел.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: