Last news in Fakti

7 Септември, 2015 15:01 2 625 13

Ангела Меркел: Бежанците ще променят Германия

  • ангела меркел-
  • бежанците-
  • германия

Според нея много хора гледат на страната като място на надеждата

Ангела Меркел: Бежанците ще променят Германия - 1
Снимка: БТА/AP

Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че притокът на имигранти ще промени страната през следващите години, съобщи Би Би Си.

Тя заяви, че Германия ще ускори процедурите по даване на убежище и ще изгради допълнителни жилища, след като стана ясно, че правителството ще отпусне допълнително финансиране от € 6 млрд. Въпреки това Меркел заяви, че нейната страна не може да реши сама кризата и че трябва да бъде подпомогната от другите страни-членки на ЕС.

Смята се, че през уикенда Германия е приела около 20 000 бежанци, пристигащи главно през Унгария и Австрия. Очаква се още 11000 да пристигнат през днешния ден.

„Искам да благодаря на доброволците, които помогнаха с посрещането на имигрантите.  Те нарисуваха такава картина на Германия, която ни кара да се чувстваме горди от нашата страна. Тези, които нямат шанс за получаване на статут ще трябва бързо да се върнат в своята родина.

Това, което се случва ще промени Германия през следващите няколко години. Ние вярваме, че можем да направим нужното, тази промяна да е положителна. В момента много хората гледат на нашата държава като място на надеждата. Това е нещо много ценно, като се има впредвид спецификата на нашата история.

Германия обаче не може сама да реши проблема. Ние имаме нужда от солидарността на ЕС.“, заяви Меркел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛЪЗНА ЛИ СИ ГО

    2 0 Отговор
    ДОЙЧЛАН, ДОЙЧЛАНД ЮБЕР АЕС?

    ВЪВ ВСИЧКИ ВОЙНИ ГЕРМАНИЯ ГОРИ.

    ВАРУМ БЕ ДЖАНЪМ, ВАРУМ?

    В ГЛАВИТЕ УЖ АКЪЛ ИМАТХЕ А ТО ГАЛИБА - ЛОКУМ?
  • 2 Димитър

    1 1 Отговор
    определено ще я променят, жалко за Германия такава каквато я знаем.
  • 3 Mercedes-Benz

    0 1 Отговор
    Проста комунистка! Гедерейска агентка на ЩАЗИ и слуга на болшевикоевреите! Сърповете и чуковете в тиквата и с прическа на паница са я направили отдавна интернационалистка тая , която предава Германия отвътре! Решението на Европа е Четвърти Райх!
  • 4 xxx

    0 1 Отговор
    Ще я промени.......ще трябват още джамии да се построят.....и на края ще стане като във вица - Ахмет виж какво смешно име Гюнтер
  • 5 С.МоллоВ

    0 1 Отговор
    Браво на германците, те за разлика от нас се показаха като сърдечни и хумани хора да германия ше се промени но кам по добро, ако сащ не приемаха емигранти беженци и всякакви днес нямале да са това което са но големите и силни държави умеят да се възползват от всякакви ситуации за разлика от бг кадето с ограниченото си мислене и манталитет пропит с предрасъдъци сме обречени да бъдем нежелани по цял свят да даже и от хора които бягат от страни с войни.
  • 6 weiss

    1 0 Отговор
    МоллоВ, ти да не си член на някакъв клуб, който забранява употребата на препинателни знаци и буквата "ъ"? Питам, не се заяждам...
  • 7 стига простотия

    0 1 Отговор
    Германия показа ,че не е загубила човешкия си облик, а ние показахме,че сме едни дребни,злобни,балкански душички,дето крещим за християнство,но ако се наложи да се защитава християнството с оръжие/не дай Боже/ ,нито един българин няма да излезе на бойното поле. всички ще са заети да пишат по форумите

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "стига простотия":

    Какво бойно поле ? Коя държава ? На циганите или на тези , които на са БЪЛГАРИ ? А ?
  • 9 нднд

    0 0 Отговор
    Бежанците ще променят разбирането за секс на германките :)...
    още ги пускайте!
  • 10 кроко

    0 0 Отговор
    Тая или е супер-прост*, или наистина имат намерение да направят трета световна война и да ги използват тея хора като безплатна работна ръка!

    А относно малоум****те, дето ревът колко лоши сме ние българите - ако може да ми кажат те колко бежанци са прибрали в домовете си и въобще направили ли са нещо за тях, освен да сеят типичния си нихилизъм и да приплюват всичко до което може да им стигне ограничения "поглед"?

    Разбирам хората които бягат от войната, пък и тези които искат просто по-добър живот- не е лесно да се живее там, 4 години война и никакви изгледи за подобряване на обстановката. Ама вместо да се чудят "великите европейски демокрации" къде да ги настанят тези хора и как да си ги поделят и какво да ги правят и т.н., да вземат да направят нещо за родините им (за чието плачевно положение са виновни именно те - в някои случаи коствено,в някои пряко).

    Ефекта ще е много по-добър и дълготраен от колкото да ги настаняваме из Европа! Най-малкото тези хора винаги ще живеят с надеждата, че един ден нещата в родините им ще се подобряти ще могат да се върнат там за да градят живота си наново и едва ли ще приемат някога Германия за тяхна родина - просто ще си преживяват дните в очакване на нещо което може и да не доживеят!
  • 11 qankov

    0 0 Отговор
    ako vide hitler kakvo stave v germaniq 6ese obarne 100000 pati v groba a za izkazvaneto na merkel 6e plomeni gemaniq bejanskata valna s mnogo geneti4en material I utre ako ima pak takiva atentati da ne se 4udim ot kade sa do6li za6toto nie si gi puskame v na6ite darjavi I da ne zabravqme 4e ot mnogo milosardie nakraq da neni go zabiqt obrazno kazano za6to ne gi priemat zauditska arabiq kuveit Dubai tam podobnite im bogati na petrol darjavi koito sa zabelejete sa s musulmansko veroizpovedanie sami si otgovorete na tozi vapros a vsizki se zapatiha kam germaniq tova e bomba sas zakasnitel koqto vremeto 6e pokaje koga 6e ima iznenada
  • 12 акорд

    1 0 Отговор
    Убийте я тая преди да съсипе цяла Европа!
  • 13 Яно ле

    0 0 Отговор
    Когато започнат атентатите в Германия, ще видим какво ще говори фрау Меркел за "горките" бежанци и как ще се "гордее"с тях.
    Някой дава ли си сметка, че повечето от тях не са от Сирия, даже нямат нищо общо с войната там. Знае ли Меркел, че 10% от населението на Сирия е ХРИСТИЯНСКО, но няма такива в емигрантският поток, който е организиран от САЩ с една единствена цел - ислямизация и терор в Европа!?
    Има една хубава приказка - Като не си отваряш очите, ще ти ги отворят, Меркел! Жалко, че пари и от БГ ще търсят, за издръжка на тази пасмина мюсулмански тарикати.
Новини по държави: