Отидете към основна версия

674 1

Парламентите в Берлин и Лондон решават за борбата срещу ИД

  • ид-
  • лондон-
  • берлин-
  • борбата

Германският Бундестаг ще дебатира днес на първо четене участието на Бундесвера в борбата срещу Ислямска държава след като вчера кабинетът на канцлера Ангела Меркел взе решение за изпращането на 1200 войници. Мнозинството на управляващата коалиция е сигурно и очаква в петък парламентът да даде зелена светлина, предава ДПА.

Германското правителство иска още следващата седмица да започне със стационирането на самолетите „Торнадо“ в турската военна база Инджирлик. Самолетите могат да започнат разузнавателни полети в началото на януари. В мисията ще се включат и самолет-цистерна, както и една фрегата, която ще охранява френския самолетоносач „Шарл дьо Гол“.

Днес и парламентът в Лондон ще реши за участието на Великобритания във въздушните удари срещу Ислямска държава. Премиерът Дейвид Камерън се надява на съгласие от всички партии. Опозиционният лидер Джеръми Корбин е срещу въздушните удари, но ще остави лейбъристите сами да решат. Очаква се около 100 депутати от Лейбъристката партия да гласуват „за“.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини