Отидете към основна версия

1 074 2

Бърни Сандърс и Хилъри Клинтън се захапаха в телевизионен дебат

  • бърни сандърс-
  • дебат-
  • хилъри клинтън

Те са основните кандидати за президентската номинация на Демократическата партия

Кандидатите за президентската номинация на Демократическата партия на САЩ проведоха телевизионен дебат, съобщи Би Би Си.

В него участваха основните фаворити за номинацията Хилъри Клинтън и Бърни Сандърс. Събитието се проведе в Ню Хемпшър, където във вторник ще се състоят първичните избори за номинацията. Клинтън определи Сандърс като идеалист, който няма да може да свърши необходимата работа до край, а той заяви, че тя е твърде обвързана със статуквото, за да постигне реална промяна.

Според бившия държавен секретар на САЩ идеите за промени в здравеопазването на Сандърс са твърде скъпи. Тя го обвини и че води нечиста кампания, заради неговите обвинения, обрисуващи я като „джоб на Уолстрийт“, заради множеството дарения за нейната кампания от там. Клинтън настоява, че нейните регулаторни политики ще бъдат по-строги към Уолстрийт.

В същото време Сандърс продължи с линията, описваща го като президент на редовия американец, а не на корпоративните интереси. Той подчерта, че смята, че при по-висока избирателна активност, ще може да привлече гласовете на младите хора. Хилъри Клинтън заяви, че основните нейни приоритети са чистата енергия, законът за достъпни грижи и семейните плащания.

Хилър Клинтън подчерта заплахата, идваща от Русия. Според нея властите в страната се опитват да настройват европейските държави една срещу друга и да преначертаят границите в Източна Европа. Според Сандърс САЩ не могат да действат като световни полицаи. Той смята, че страната трябва да работи в големи коалиции със силните страни в света. Според него в момента основна заплаха произтича от Северна Корея и развиваната там ядрена програма. Той не смята Русия за основна заплаха за САЩ, но изрази безпокойство за действията на страната в Крим.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Бърни Сандърс - „безстрашният“

    Кандидатът за номинацията на демократите за президентския пост Бърни Сандърс получи кодово име „безстрашният“, съобщи Си Ен Ен. Тайните ...
    12.02.2016
    1 600
    1