Отидете към основна версия

1 293 0

Посолството на САЩ в Турция предупреди за опасност от тероризъм в 19 града

  • турция-
  • сащ-
  • тероризъм-
  • сигурност

Преди дни САЩ започна изтеглането на свои граждани от три окръга

Американското посолство в Анкара отправи предупреждение към своите граждани да не пътуват до Турция заради проблеми със сигурността в няколко турски града, съобщи вестник "Хюриет".

"Посолството на САЩ напомня на американските граждани, които се намират в страната да избягват посещения в 19 града, поради състоянието на сигурността в Югоизточна Турция. Персоналът на американското посолство в Турция предупреждава да се ограничи пътуването в следните провинции: Хатай, Килис, Газиантеп, Шанлъурфа, Шърнак, Диарбекир, Ван, Сиирт, Тунджели, Хаккари, Битлис, Елазиг, Адана, Измир и Мугла, Бингьол, Мус, Мардин, Батман. На гражданите на САЩ също така се напомня да избягват райони в близост до сирийската граница", се казва в предупреждението.

Преди дни подобно предупреждение беше издадено за три окръга, днес списъкът нарасна с още 16 и е публикуван в сайта на посолството.

Мисията на САЩ призовава своите граждани да останат бдителни заради опасения от терористични заплахи.

Служителите на посолството заявяват, че мисията може да ограничи дните и часовете на работа. В съответствие с този подход, Американски правителствени офиси в Газиантеп ще бъдат временно затворени. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: