Отидете към основна версия

1 199 1

Круз отвя Тръмп, Сандърс – Клинтън на предварителните избори в Уисконсин

  • сащ-
  • президентски избори-
  • републиканци-
  • демократи-
  • уисконсин

Победата на Тръмп изглежда все по-трудна

Сенаторът от Тексас Тед Круз извоюва убедителна победа над своя претендент Доналд Тръмп по време на предварителните избори на Републиканската партия в американския щат Уисконсин. При демократите победата в щата от Средния запад бе за сенатора от Върмонт Бърни Сандърс, който все по-уверено се изкачва към челната позиция, която в момента заема съперничката му Хилъри Клинтън.

Тръмп все още води републиканската надпревара, но се появиха опасения, че той може и да не успее да събере необходимите гласове на делегатите, за да си подсигури номинацията на партията.

И в двете състезания резултатът означава поражение за водещия в национален мащаб претендент на съответната партия.

Веднага след затварянето на изборните секции Си Би Ес съобщи, че според екзит пол Сандърс получава 55 на сто от гласовете на демократите, а Клинтън - 44 на сто.

Сандърс ще се изправи отново срещу Клинтън на 9 април, когато ще се проведат предварителните избори на демократите в щата Уайоминг.

При републиканците Тед Круз, фаворит на Чаеното парти, победи милиардера Доналд Тръмп с 48 на 38 на сто от гласовете. Трети остава губернаторът на Охайо Джон Кейсич.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини