Last news in Fakti

6 Април, 2016 08:42 1 189 1

Круз отвя Тръмп, Сандърс – Клинтън на предварителните избори в Уисконсин

  • сащ-
  • президентски избори-
  • републиканци-
  • демократи-
  • уисконсин

Победата на Тръмп изглежда все по-трудна

Сенаторът от Тексас Тед Круз извоюва убедителна победа над своя претендент Доналд Тръмп по време на предварителните избори на Републиканската партия в американския щат Уисконсин. При демократите победата в щата от Средния запад бе за сенатора от Върмонт Бърни Сандърс, който все по-уверено се изкачва към челната позиция, която в момента заема съперничката му Хилъри Клинтън.

Тръмп все още води републиканската надпревара, но се появиха опасения, че той може и да не успее да събере необходимите гласове на делегатите, за да си подсигури номинацията на партията.

И в двете състезания резултатът означава поражение за водещия в национален мащаб претендент на съответната партия.

Веднага след затварянето на изборните секции Си Би Ес съобщи, че според екзит пол Сандърс получава 55 на сто от гласовете на демократите, а Клинтън - 44 на сто.

Сандърс ще се изправи отново срещу Клинтън на 9 април, когато ще се проведат предварителните избори на демократите в щата Уайоминг.

При републиканците Тед Круз, фаворит на Чаеното парти, победи милиардера Доналд Тръмп с 48 на 38 на сто от гласовете. Трети остава губернаторът на Охайо Джон Кейсич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Коста

    0 2 Отговор
    За българите единственият ясен играч е женският Клинтън. От тази позиция се надявам да не спечели тя окончателните избори, защото не виждам нищо добро в нея. Тя е патологично влюбена във властта - два мандата президентша, която не се разведе при всички световно известни резили, един мандат държавен секретар и сега пак кандидат за Бялата къща.
    Нямам резерви към другите кандидати, дори си мисля, че някой по-кротък ще е от полза за световния мир. Признавам, че не сигурно, защото винаги е възможно някой някому да влияе.