Отидете към основна версия

3 583 20

Тръмп: В даден момент трябва да стреляме по руски самолети

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • русия-
  • самолет-
  • бъчва-
  • стрелба

Ако дипломацията не проработи, трябва да се стреля, заяви Тръмп

Снимка: БТА/ AP

Доналд Тръмп заяви, че в определен момент Съединените американски щати трябва да стрелят по руски самолети, маневриращи над техни самолети.

Пред радио „Индиана“ републиканецът коментира инцидента над Балтийско море, за който съобщи Си Ен Ен. Руски изтребител Су-27 е извършил фигура от висшия пилотаж над американски разузнавателен самолет.

Маневрата, известна като „бъчва“, бе определена от Пентагона като агресивна. От Министерството на отбраната на САЩ заявиха, че подобен тип маневри биха могли да доведат до ескалация на напрежението между Москва и Вашингтон.

„Обама трябваше да се обади на Путин и да каже: „Слушай, направи ни услуга, не правете това, махнете този маниак“. Но ние нямаме такъв президент. Той би излязъл да играе голф“, заяви Тръмп.

Според републиканеца действията на руснаците са били неуважителни към САЩ и Обама, когото според Тръмп Кремъл не уважава.

„Трябва да се започне с обаждане и бързо телефонно обаждане към Путин. Но ако дипломацията не проработи, САЩ трябва да стрелят“, заяви Доналд Тръмп.

„Трябва да се стреля. Срамота е. Срамота е“, повтори Тръмп в ефира на радиото.

Няколко дни преди това американските медии съобщиха, че на 21 април руски изтребител МиГ-31 е прихванал американския разузнавателен самолет П-8 „Посейдон“ край Камчатка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини