Отидете към основна версия

1 000 14

Столтенберг: Трябва да укрепим присъствието на НАТО в Източна Европа

  • нато-
  • столтенберг-
  • източна европа-
  • русия-
  • врагове

Укрепването на източния фланг на НАТО е в отговор на агресивната политика на Русия

Снимка АП/БТА

"Укрепването на източния фланг на НАТО е в отговор на новите предизвикателства, пред които са изправени страните от Алианса, включително и агресивната политика на Русия. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за полското радио.

Генералният секретар на НАТО подчерта, че мултинационалните сили на НАТО ще си сътрудничат с въоръжените сили в страната, в която бъдат изпратени (което означава, Полша и прибалтийските страни).

"Трябва да укрепим присъствието си в Източна Европа, за да дадем ясен сигнал, че нападение срещу една страна е нападение срещу цялата организация НАТО. Това е само един елемент от нашата стратегия за защита и възпиране", отбеляза той.

Столтенберг заяви още, че укрепването на източния фланг не е провокация към въоръжен конфликт. "За нас е важно да се предотврати избухването на войната. Ако сме силни и непоколебими, ако се обединим, ще изплашим нашия потенциал враг", каза Столтенберг.

На 22 май, ръководителят на НАТО официално потвърди намерението си да засили присъствието на натовски войски по източния фланг на Алианса.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Естония към НАТО: Дайте ни Патриот –и

    НАТО е задължен да разгледа въпроса за увеличаване на броя на бойните самолети в Балтийския регион, така и плановете за разполагането на ПВО системи П ...
    27.05.2016
    2 294
    30