Last news in Fakti

23 Май, 2016 09:24 995 14

Столтенберг: Трябва да укрепим присъствието на НАТО в Източна Европа

  • нато-
  • столтенберг-
  • източна европа-
  • русия-
  • врагове

Укрепването на източния фланг на НАТО е в отговор на агресивната политика на Русия

Столтенберг: Трябва да укрепим присъствието на НАТО в Източна Европа - 1
Снимка АП/БТА

"Укрепването на източния фланг на НАТО е в отговор на новите предизвикателства, пред които са изправени страните от Алианса, включително и агресивната политика на Русия. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за полското радио.

Генералният секретар на НАТО подчерта, че мултинационалните сили на НАТО ще си сътрудничат с въоръжените сили в страната, в която бъдат изпратени (което означава, Полша и прибалтийските страни).

"Трябва да укрепим присъствието си в Източна Европа, за да дадем ясен сигнал, че нападение срещу една страна е нападение срещу цялата организация НАТО. Това е само един елемент от нашата стратегия за защита и възпиране", отбеляза той.

Столтенберг заяви още, че укрепването на източния фланг не е провокация към въоръжен конфликт. "За нас е важно да се предотврати избухването на войната. Ако сме силни и непоколебими, ако се обединим, ще изплашим нашия потенциал враг", каза Столтенберг.

На 22 май, ръководителят на НАТО официално потвърди намерението си да засили присъствието на натовски войски по източния фланг на Алианса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    4 2 Отговор
    Има да го обдухвате на Русия от тук на татък.Не успяхте да ограбите ресурсите на Русия ,да я подчините и да унищожите национализма на руснаците. Само ги нападнете и ще видите агресията в задниците си.Дори пияни ще обладаят преносителите на американската демокрация в Европа и извън нея.
  • 2 Монго

    2 2 Отговор
    Ураааа, натовец в двора ми, натовец под кревата ми, натовец в раклата ми...
  • 3 Чукча

    4 2 Отговор
    Този кухар от девет дерета вода ще докара само и само да може НАТО да заслужи по някакъв начин парите,дето харчи.и нас ще вкара във война.
  • 4 даммм

    4 2 Отговор
    Боклуци...Ще подпалят Европа и това си е...А те ще си седят зад океана и ще потриват ръчички...

    Коментиран от #5

  • 5 Гюро Михайлов

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "даммм":

    Да,а после ще ни донесат и сметката ,да я платим ние.
  • 6 Монго

    2 2 Отговор
    Хора, вЕрно е. Която и руска телевизия за пусна, и от нея Путин. И като онзи римски сенатор, който наваляше: Картаген трябва да бъде разрушен! Та Путин нонстоп: България трябва да бъде превзета! Ох, Боже пази. Та мили атлантици, спасете ме от Путин, помооощ...
  • 7 onq s konq

    2 3 Отговор
    Хаха!Бонго-Монго-ще ти напомняче ролята по спасение на давещите се и задължение на самите давещи се!Предполагам че "пребиваваш" в Русия и нямаш кабелна/пък и да имаш-разликата не е голяма/- Е КАКВО ДРУГО ДА ГЛЕДАШ БЕЗ ПАРИ?!А съветът ми е ВИНАГИ НАВРЕМЕНЕН/като в случая/-събери денги и се измъкни от там !Тук в "Земите на белите хора"-може и да има тук таме "путинофили",но самият Путин ко показват мн рядко и то само на картинка!

    Коментиран от #8

  • 8 Монго

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Кобилкин, да не си гъкнал повече. Паметта ти е колкото на две замразени пилета. Спомни си, ооо елементарний, на кой тука си обещал почерпка-уиски, и си му обещал да постреля с арбалета ти (обещавам, няма да ти го вкарвам никъде). Проблясъци в съзнанието? Хайде мили, напъни се.

    Коментиран от #10

  • 9 Гост

    3 2 Отговор
    Като не можаха да направят по-добри автомобили от японците започнаха да ги цакат с мита и какво ли не, за да могат да продължават да си продават унищожителите на гориво, после и дизелгейт с ФВ пак по същата причина. Сценарият винаги е един и същ като не могат да настигнат културно историческите ценности на Европа, ще я напълнят с мигранти и проблемите сами ще дойдат, а междувременно ще продължават да се бутат в Русия и така да оправдават огромния си бюджет за въоръжаване и лапачката да не спира
  • 10 onq s konq

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Монго":

    След като съм елементарен,ще ти отг по елементарен начин:Искаш ли да напиша нещо просташко С ТВОЯ НИК в някоя статия и после да те уведомя "какви ги пишеш"?Ама е под достойнството ми.А как ме виждаш да обещавам виски на някого от тук?Че и да ми пипа арбалета!За разлика обаче ВИЕ го правите редовно щото сте гадове по рождение.В първия момент си помислих че някакво невинно същество пише с моя ник за да изживее своите мигове слава,стараейки се да ме копира макар и непохватно.После обаче забелязах че правописните му грешки са очевадно нагласени,а смисълът на написаното-подчертано просташки с ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ-ДА МЕ КОМПРОМЕТИРА като интелект и възпитание...естествено обирайки псувните и подигравките на публиката на мой гръб.Не на мене такива брачед,не на мене!НЕ СИ МИ В КАТЕГОРИЯТА-осъзнай го най-после и ...СЕ СМИРИ!:)

    Коментиран от #12

  • 11 стоян георгиев

    2 3 Отговор
    оказа се че от нато много са се уплашили от руските облитания над кораби и самолети ,обаче вместо да се стреснат се укрепват!
  • 12 Монго

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Потърси някой друг, който пише с твоя ник. В голяма грешка си. Научи кое е българското знаме. Не го бъркай с унгарското. Беше почнал да пишеш с уж съкратен ник-o&k, к'во стана? Престани да се хвалиш с единадесет годишното си БМВ. И да си хвалиш написаното от единия ник с другия. Време е да научиш, че Кадафито управляваше Либия а не Ирак. Що не се оправдаеш, че тези глупости ги пише някой друг, може и да ти повярваме...
  • 13 onq s konq

    0 1 Отговор
    Е вдигам ръце-няма как.Ама не защото се предавам,А ОТ ТЕБЕ!То бива дървобетонна глава,ама чак като твоята...
  • 14 Войводата

    0 0 Отговор
    Егати ЛИЦЕМЕРИТЕ! Искат да провокират война и някогашните съюзници на Русия да се самоизием! УЖАС тези американци са толкова коварни че започвам сериозно да се плаша! Дано природата да ни помогне да ги смажем някак!