Отидете към основна версия

18 189 18

Ердоган вилня на погребението на Мохамед Али

  • реджеп ердоган-
  • вилня-
  • мохамед али

Турският президент няма да присъства на погребалната церемония

Турският президент Реджеп Ердоган съкрати пътуването си до САЩ и отмени присъствието си на погребението на боксовата легенда Мохамед Али, съобщи „Хюриет“.

Ердоган присъства на погребалните молитви за Али и имаше обща закуска с месхетинските турци. Той е искал да сложи парче плат от Кааба върху ковчега на боксьора, но това не му е било позволено. Впоследствие на Ердоган не му е било позволено да прочете и част от Корана по време на церемонията. Това го е накарало да съкрати програмата си.

В същото време се появиха информации за скандал между силите за сигурност на САЩ и охраната на Ердоган, тъй като американските агенти по сигурността е трябвало да застанат на местата на турските бодигардове.

Преди да пристигне в САЩ, организаторите на погребалната церемония отстраниха Ердоган от списъка с хората, които трябва да държат реч. Те обясниха това с липса на достатъчно време.

 

 

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Ердоган с първо писмо до Путин

    Турският президент Реджеп Ердоган изпрати официално писмо до руския държавен глава Владимир Путин, в което изразява желание за възстановяване на отнош ...
    14.06.2016
    3 027
    8
  • Светът се сбогува с Мохамед Али (СНИМКИ)

    Хиляди души, близки, високопоставени лица и дипломати казаха последно сбогом на легендарния боксьор Мохамед Али, починал на 74-годишна възраст. Цер ...
    11.06.2016
    2 257
    0