Отидете към основна версия

1 767 2

Ломбардия призна Крим

  • ломбардия-
  • крим-
  • италия-
  • резолюция-
  • санкции срещу русия

Поиска сваляне на санкциите срещу Русия

Италианската област Ломбардия одобри резолюция, с която призовава италианското правителство да осъди политиката на Европейския съюз по отношение на Крим и поиска отмяна на санкциите срещу Русия, предаде РИА Новости.

Според текста,  изготвен от партия "Лига на Севера", председателят на регионалния съвет и ръководителят на региона са упълномощени да работят активно с правителството и парламента на Италия и с институциите на Европейския съюз, за да бъдат преразгледани отношенията между ЕС и Русия.

В документа се казва още, че Ломбардия има желание да допринесе за създаването на комисия, която да събира подписи за вдигането на антируските санкции.

В допълнение регионалните съветници призовават правителството на Италия да "осъди международната политика на Европейския съюз по отношение на Крим" и да признае волята на кримските жители, изразена по време на референдума за автономия.

Ломбардия е третият италиански регион, който приема подобна резолюция. По-рано такива документи бяха приети от парламентите на Венето и Лигурия, припомня АП.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: