6 Юли, 2016 10:06 1 766 2

Ломбардия призна Крим

  • ломбардия-
  • крим-
  • италия-
  • резолюция-
  • санкции срещу русия

Поиска сваляне на санкциите срещу Русия

Италианската област Ломбардия одобри резолюция, с която призовава италианското правителство да осъди политиката на Европейския съюз по отношение на Крим и поиска отмяна на санкциите срещу Русия, предаде РИА Новости.

Според текста,  изготвен от партия "Лига на Севера", председателят на регионалния съвет и ръководителят на региона са упълномощени да работят активно с правителството и парламента на Италия и с институциите на Европейския съюз, за да бъдат преразгледани отношенията между ЕС и Русия.

В документа се казва още, че Ломбардия има желание да допринесе за създаването на комисия, която да събира подписи за вдигането на антируските санкции.

В допълнение регионалните съветници призовават правителството на Италия да "осъди международната политика на Европейския съюз по отношение на Крим" и да признае волята на кримските жители, изразена по време на референдума за автономия.

Ломбардия е третият италиански регион, който приема подобна резолюция. По-рано такива документи бяха приети от парламентите на Венето и Лигурия, припомня АП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССР

    2 2 Отговор
    Къде сте бе ЛИЗАЧИ! Що мълчите! Още немате инструкции от Обонго кво да говорите ли?

    Коментиран от #2

  • 2 Goro Lafchi

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "СССР":

    Не вдяна ли номера на италианците? Италия не признава руския Крим-големия брат така нарежда. Сега всички области ще признаят Крим и де факто ще е цяла Италия, а централното правителство ще вдига рамене пред каубоите и ще мърмори-това е против официалната ни политика.
Новини по държави: