Отидете към основна версия

1 980 7

Война на думи между Черна гора и Русия

  • черна гора-
  • думи-
  • русия

Подгорица отвърна на критики на Москва

Правителството на Черна гора излезе с изявление, в което обвинява говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, че е използвала „недипломатичен“ език в свое изявление, съобщи ТАСС.

Съобщението беше публикувано на сайта на министерския съвет на Черна гора. През вчерашния ден Захарова заяви, че правителството на Мило Джуканович „се опитва да унищожи отношенията на страната с Русия“.

„Твърденията за унищожение на отношенията с Русия са неоправдани. Правителството на Черна гора се опитва да подобри отношенията си с Русия не само на думи, а и на дела. Ние например разширихме разрешението за безвизов режим за руските граждани от 30 до 90 дни.

Руската страна иска да решаваме за нейните решения чрез референдуми, а не чрез нашата конституция. Какво ще подлагаме на референдум е наше решение“, се казва в изявлението.

Отношенията между Черна гора и Русия се обтегнаха, след като Подгорица подписа договор за присъединяването си към НАТО. Москва поиска това решение да бъде подложено на референдум.

 

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини