Отидете към основна версия

1 871 6

WikiLeaks пусна нова порция скандални записи от Демократическата партия на САЩ

  • сащ-
  • wikileaks-
  • демократическата партия-
  • записи-
  • скандал-
  • президентски избори-
  • демократи

Някои от съобщенията настояват бившият кандидат за президент Бърни Сандърс и неговите поддръжници да бъдат отстранени от надпреварата за президентския пост

Снимка АП/БТА

Сайтът за разследвания Wikileaks в сряда вечерта публикува 29 гласови съобщения на членове на националния комитет на Демократическата партия на САЩ. Сред тях има повиквания от неидентифицирани лица, които гневно критикуват бившия кандидат за президент Бърни Сандърс и влиянието, което той оказва върху партията, пише "Дойче веле".

Докато повечето от съобщенията са без значение, някои предизвикват силни опасения, че сърцето на Демократическата партия е било против Сандърс по време на процеса за взимане на решение, кой да бъде кандидатът на партията в предстоящите президентски избори.

Гласът в един от аудиозаписите не одобрява това, че Сандърс - който до миналата година беше независим член на Сената, обвързан с демократите - ще говори по време на националния конгрес на партията.

Друг е ядосан, че Сандърс подкрепя идеята да се даде роля в комисията на Корнел Уест, който веднъж нарече американския президент Барак Обама "талисман на олигарсите от Уолструйт".

Публикациите идват в средата на Националния коннгрес на демократите, на която Хилъри Клинтън беше официално обявена за кандидат-президент на партията.

Изтеклата информация, която има вероятност да разпали недоволство сред поддръжниците на Сандърс, които вече са бесни, след като WikiLeaks публикува 19 000 вътрешни имейли, които бяха част от кореспонденцията на членовете на националния комитет на партията. Имейлите показаха, че ядрото на Демократическата партия активно подкрепят Клинтън, въпреки обещанието си да остане неутрално. Това доведе до оставката на председателя на партията Деби Васерман-Шулц.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини