Отидете към основна версия

1 458 2

Приключва ли драмата в Ереван?

  • ереван-
  • въоръжена групировка-
  • армения-
  • предадоха-
  • полиция-
  • опозиционери

Двама от нападателите се предадоха

Снимка АП/БТА

Един от членовете на въоръжената група, която превзе полицейско управление в арменската столица Ереван, е бил ранен, а други двама са се предали. Това съобщи за ТАСС официален представител на арменската полиция.

"Днес, около 09:30 ч. (08:30 ч. българско време) на територията на сградата на полицейския полк бе застрелян един от нападателите. Той е откаран в болница, където лекари го оперират", съобщи днес полковник Ашот Агаронян, отговарящ за връзките с обществеността и информацията на местната полиция.

Той заяви още, че други двама членове на групировката: Рубен Григорян и Кеворк Мелконян са избягали от сградата и са се предали на властите.

Полицията разпространи и видеозапис от разпита им, в който те разказват, че включването им във въоръжения щурм е било "случайно" и те не са знаели за намеренията на организаторите.

„Ние празнувахме рожден ден на наш приятел, когато късно през нощта, бяхме извикани да отидем на митинг пред затвора, където лежи опозиционерът Жираир Сафилян. В последствие се оказа, че сме въвлечени в тази история", разказва Григорян.

Мелконян свидетелства, че в сградата са останали трима души, които също като тях са били подмамени от въоръжената група.

Григорян и Мелконян успели да се измъкнат по външните стълби от втория етаж на сградата.

Факти.бг припомня, че на 17 юли повече от 30 въоръжени опозиционери превзеха сградата на полицейското управление с искане за освобождаването на Жираир Сефалян, оставка на президента Серж Саркисян и формиране на ново правителство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Край! Въоръжената група от Ереван се предаде

    Въоръжената група, която превзе полицейско управление в арменската столица Ереван на 17 юли, се предаде на полицията, съобщи сайтът "Армен прес&q ...
    31.07.2016
    1 595
    1
  • Всички заложници в Ереван са освободени

    Въоръжената група, която преди две седмици превзе полицейски участък и взе заложници в арменската столица Ереван, освободи двама души. Това съобщи гов ...
    31.07.2016
    956
    1
  • Протестите в Ереван ескалират (видео)

    Арменската столица Ереван се превърна в сцена на сблъсъци в петък вечер, когато полицията направи опит да разгони със сила събралите се в центъра на г ...
    30.07.2016
    1 676
    8
  • Сблъсъци в Армения

    Най-малко 51 души, от които 28 полицаи, са били ранени при сблъсъците между демонстранти и полицията в столицата на Армения - Ереван, предаде ТАСС. ...
    21.07.2016
    1 743
    0