Отидете към основна версия

3 024 1

Порои в Скопие. Има загинали

  • скопие-
  • дъжд-
  • порой

Спасителни екипи все още издирват други жертви на пороите

Най-малко 15 души са загинали през нощта в македонската столица Скопие, съобщава в. „Утрински вестник“. Изданието се позовава на официални данни от вътрешното министерство.

Обилните дъждове и светкавиците предизвикаха множество наводнения, прекъсване на тока.

В неделя сутринта дъждът в столицата е спрял, но вечерта се очакват още валежи. Спасителни екипи все още издирват други жертви на пороите.

Валежите на квадратен метър бяха изчислени на 33 литра късно вчера вечерта. Вятърът достигна 80 км./ч., пише в. „Курир“.

Водната стихия е повредила околовръстния път около столицата. В града има коли, които са под вода, а най-сериозно пострадали са предградията на Скопие.

Македонският президент Георге Иванов нареди армейски части да се включат в отстраняване на щетите и оказване на помощ на пострадалите.

Властите предупреждават жителите на столицата да следят съобщенията и да са готови за евакуация. В неделя вечер се очаква ново влошаване на времето.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Ден на траур в Македония

    Ден на траур в Македония, след като неделните проливни дъждове, които се изляха над страната и последвалите наводнения, отнеха живота на 22 души, съоб ...
    08.08.2016
    2 620
    1
  • Пращаме пожарникари в Скопие

    По разпореждане на министър председателя Бойко Борисов 12 пожарникари и директорът на ГД  „Пожарна безопасност и защита на населението&ldqu ...
    07.08.2016
    1 461
    0
  • Пълен ужас в Македония

    Броят на загиналите в наводненията в Македония надхвърли 20 души, съобщи Би Би Си. Властите продължават да откриват тела на загинали в Скопие. Част ...
    07.08.2016
    12 508
    2
  • Премиерът изрази съболезнования за наводненията в Скопие   

    Министър-председателят Бойко Борисов  изрази дълбоките си съболезнования  по повод трагичните  събития в Република Македония, отнели жи ...
    07.08.2016
    3 160
    1
Новини по държави: