Отидете към основна версия

1 579 16

Тръмп е "марионетка" на Кремъл

  • кремъл-
  • русия-
  • доналд тръмп-
  • пол манафорт-
  • роби мук-
  • републиканци-
  • президентски избори

Роби Мук смята, че Русия има пръст в кампанията на републиканския кандидат

Ръководителят на кампанията на Хилъри Клинтън заяви, че от това, което знае за Пол Манафорт, който водеше кампанията на Доналд Тръмп, може да се предположи, че Русия все още участва в кампанията на републиканския кандидат, а самият Тръмп може да е "марионетка" на Кремъл.

"Пол Манафорт беше отстранен, но това не означава, че руснаците също са били изтласкани от тази кампания", заяви ръководител на кампанията на демократите Роби Мук пред американския телевизионен канал ABC News.

Тази седмица Манафорт подаде оставка, след като се появиха доклади,  поставящи под съмнение работата му като лобист за проруски украински олигарси.

"Ръката на Кремъл е работила в тази кампания за известно време", добави Мук. "Ясно е, че те подкрепят Доналд Тръмп. Но сега ни е нужно обяснение от Доналд Тръмп за степента, в която Кремъл участва в кампанията му."

Мук обясни, че има "мрежа от финансови интереси", които Тръмп не разкрива. Оттова пък произтичат "истинските въпроси относно това, дали самият Доналд Тръмп е просто марионетка на Кремъл в това състезание."

Видяхме през последните няколко седмици как повтаря като папагал името на Владимир Путин. Видяхме промяната в платформата на Републиканската партия. Видяхме Доналд Тръмп да говори за напускане на НАТО и изоставянето на източните ни европейски съюзници, които ще станат уязвими за руски атаки. Има много въпроси и ние се нуждаем от отговорите на Доналд Тръмп, за да разкрие всички свои финансови връзки с Кремъл", заяви Мук.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини