Отидете към основна версия

3 611 24

Турските медии възпяха визитата на Бойко Борисов

  • бойко борисов-
  • медии-
  • турция

Отбелязва се сътрудничеството за бежанската криза

Снимка: БТА

Турските медии отразиха широко визитата на българския премиер Бойко Борисов в Турция.

„Дейли Сабах“ отбелязва, че Борисов е присъствал на откриването на моста „Явуз Султан Селим” над Босфора, заедно с лидери от Македония и Бахрейн. Там отбелязват и заявеното от турския премиер Бинали Йълдъръм по време на пресконференцията след разговорите с Борисов, че „няма терористична група, която да държи Турция за заложник“.

„Джумхюриет“ публикува заглавието: „Последните думи на българския премиер: Всяка седмица ви изпращаме съболезнования“.

„Haberi Yakala” отбеляза, че Борисов е разговарял с Йълдъръм за терористичното нападение в Джизре от вчера. Също така се отбелязва, че България е разтревожена от постоянните атентати в Турция.

„Kanal B” отбелязва, че основна тема в разговорите между Йълдъръм и Борисов е била темата за бежанците. „Хюриет“ подчертава, че Йълдъръм е заявил, че сътрудничеството между двете страни за имигрантите, зависи от изпълнението на ангажиментите на ЕС.

От „Йени Шафак“ припомнят, че днес Борисов ще разговаря с германския канцлер Ангела Меркел, на която се очаква да предаде исканията на Турция.

Вестник „Милиет“ описва думите на Йълдъръм: „"България не е само съсед, а е съюзник, партньор на Турция. С моя скъп приятел Бойко Борисов всяка седмица разговаряме по телефона и обсъждаме проблемите между нашите две страни и в региона"

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: