Last news in Fakti

26 Август, 2016 20:12 62 668 33

Къде е българското знаме?

  • знаме-
  • бойко борисов-
  • турция-
  • българия-
  • протокол-
  • реджеп ердоган

Дипломатически гаф ли е липсата на българско знаме?

Къде е българското знаме? - 1
Снимка: БТА

Къде е българското знаме? Това се пита всеки един, видял снимката на българския премиер Бойко Борисов редом до Реджеп Ердоган в Турция.

Отговорът е – няма го! Днес българският министър-председател проведе среща с турския президент Реджеп Ердоган, но дипломатическият протокол бе тотално погазен от домакините.

Две турски знамена зад двамата лидери. „Така ли пазите интересите на България? Защо сте там – да ни продадете на турците ли?“, попита потребител под снимката, публикувана и в официалния профил на Бойко Борисов във Фейсбук.

„Защо само на масата има българско знаме? Това е неуважение към страната ни“, написа друг потребител в социалните мрежи.

А какъв е дипломатическият протокол? Той се осъществява в съответствие с принципа на международната вежливост, а не в съответствие с принципите на международното право. Може да се приеме, че дипломатическият протокол се осъществява от уважение на една страна към друга, а не по задължение. От друга страна, обаче, тъй като дипломатическият протокол има международен характер, съблюдаването на неговите норми се приема като задължително, тъй като неприлагането им може да се приеме като нанасяне на ущърб върху честта и достойнството на държавата.

В социалните мрежи бяха разпространени архивни кадри от срещи на Реджеп Ердоган с президентите на САЩ Барак Обама и Русия Владимир Путин. При тези срещи няма две турски знамена.

Къде е българското знаме?

Къде е българското знаме?

А как стоят нещата при срещата с лидера на Туркменистан, която не е велика сила като САЩ и Русия? 

Къде е българското знаме?

Факти.бг припомня, че по-рано през тази година в същата ситуация попадна и германският канцлер Ангела Меркел. Германският флаг бе заменен от турски такъв, което предизвика гневни реакции в Германия.

Къде е българското знаме?

Не можем да разберем логиката на Ердоган, но явно провокацията не е насочена само към жени политици.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тони

    1 0 Отговор
    целенасочен гаф
  • 2 Гост

    1 0 Отговор
    Баш към големи п...ки е насочена провокацията!

    Тоя открито им се подиграва, а те се хилят ...

    Коментиран от #27

  • 3 Тошибиян

    1 0 Отговор
    Към тикви е насочена провокацията
  • 4 111

    0 0 Отговор
    Няма и цветенце...
  • 5 Да ама не

    1 0 Отговор
    -В България има около 1 300 джамии, а към тях има институции за обучение по ислям.
    -София, кв. Враждебна - функционира Висш ислямски институт,който е „малко” незаконен.
    - Варна,до ромския квартал "Максуда"- ислямско училище, в което се преподава ислямска религия. на арабски език
    - Пловдив - филиал на Анадолския университет, който не е акредитиран по съответния законен начин. Преподава ислямско богословие, без никакъв контрол върху учебните програми.
    -Легални и нелегални ислямски училища и пансиони за деца и ученици има, според публикации в българските медии, в много български градове и села: Пазарджик, Кърджали, Исперих, Велинград, Айтос, Крън, с. Билка – Бургаско, с. Делчево – Разградско и др.
    - Ежегодно се организират летни детски курсове за изучаване на Корана с обучение на арабски език.
    - Български деца са на обучение по ислям в Турция и в други ислямски страни.
    Прочети: ИСЛЯМИЗИРАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ - http://www.budnaera.com/201603f/1603000590.html
  • 6 гюле гюле

    1 0 Отговор
    Има малки знаменца доле на масата бе, като за коктейли!
    Дори турското е в умален размер! В Турция навсякъде, където се слагат знамена - хотели, зали, учреждения, че и по бензиностанции на главни пътища, турското знаме е на по-висок пилон и по-голямо от другите!
  • 7 ТИКВОЧА

    1 0 Отговор
    ОПЪНАЛ СЕ КАТО ОНБАШИЯ И НЕ СИ ДАВА СМЕТКА КОЛКО Е ЖАЛЪК И СМЕШЕН. КОИТО МУ Е ИЗМИСЛИЛ ПРЯКОРА Е БИЛ МНОГО ПРАВ. НО ТАКЪВ ГЛУПАК ПРЕМИЕР НЯМА ДА ИМАМЕ .ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРИЯ КАТО ГЛЕДАМ КАК БАВНО ГАСНЕ.

    Коментиран от #21

  • 8 Тошибиян

    1 0 Отговор
    Който няма армия и който няма с 400 у арсенала си ше е така..бг отдавна е изгаснала с тва овче племе
  • 9 шибидар

    1 0 Отговор
    и аз това питам!султана не разрешава чужди знамена на територията на турция
  • 10 Переверзис Нази

    0 0 Отговор
    Като ви казвам, че кака ви Корнелия е шпионин на СДС, вие ме псувате, ама сега го разбрахте нали? Иван Костов и беше пръв ментор, и тя правеше седесарските игрички във финансовите интриги. Сега я назначиха за разбивач на партията, тя е тази, която ще утрепе БСП, нали това и е работата ! Ех, другарю Миков, къде ли си цуцкаш малката мастичка и и гледаш сеира на тая, ама ей на - ще съсипе партията, долен внедрен агент !
  • 11 любa миковa

    0 0 Отговор
    Много вaжно! Не го изкусорявaйте толковa! Тоя Ердогaн,aбе кой е тоя!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Лост

    1 0 Отговор
    Голямото са го скрили - да не падне в плен на турците.
  • 14 срам

    2 0 Отговор
    "...но явно провокацията не е насочена само към жени политици. "

    Напротив явно само към такива е насочена, защото аз не виждам нищо мъжко в държавната ни "политика" в лицето на премиера към Турция в последно време !!!!
    Да не продължавам, че ще ме цензурират !!!
  • 15 решение

    1 0 Отговор
    Незабавно да се назначи на държавна служба един специалист по ФОТОШОП !!! Публикува се чужда планина от президент - специалиста я сменя набързо с българска, пускат снимка на чисто нова магистрала с бабуни, специалиста веднага ги маха на шопа. Пускат снимка с 2 турски знамена и веднга на мястопто на едното монтира българско.... Направо няма да може да си вдигне главата от работа толкова много има за фотошопене.
    Само един специалист по фотошоп и в държавата всичко, ще е наред, а и премиера няма да е оранжев :)))
  • 16 Лични Българи

    0 0 Отговор
    х.Иванчо х.Пенчович на османска служба достигнал до член на имперския държавен съвет в Цариград. Член в тричленната комисия по разпита на Левски и настоява за мярка - обесване. След Освобождението 1878 живее в София на 150 м. от мястото на обесването на Левски. Участва в комитета по събиране на средства за паметникът на Левски.
  • 17 От лични по лични

    0 0 Отговор
    х.И х.Пенчович е в елита на България: член на Върховния съд а в последствие член на Държавния съвет. Както изглежда .....
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 За протокола

    0 0 Отговор
    Когато срещата се състои между президенти на две страни, се поставят знамената на двете. Бойко не е президент! Когато срещата е с по нисшо стоящ от президента, както е Меркел и Бойко, протокола изисква това!

    Коментиран от #24, #30

  • 20 Много лични има

    0 0 Отговор
    х.И х.Пенчевич като член в турската комисията по събитията около Априлското въстание, постига завидни успехи. Не е за пренебрегване факта че като член на Върховния и в Държавжия съвет отваря паташута на един щастлив изключително щастлив чобанин Захари Стоянов останал жив след участия в Старозагорското и Априлското вестания. Заловен от турските власти и интересно осъден на сила да отиде в бащиния си дом. В последтвие е в правосъдието във В.Търново и заместник педседателят на Народното събрание. Как е възможно ли? Ами не е ли работил за х.Иванчо? Такъв парашут на кого друг се е отварял? И случаен ли е финалът на парашутиста?
  • 21 Уууууу

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "ТИКВОЧА":

    Прякора ТИКВАТА м у го измисли ...Мишо Шамара
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Тошибиян

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "За протокола":

    Глупости при срещата с Путин той президент ли е или Медведев е президент?а там флаговете са от страната на държавникът

    Коментиран от #25

  • 25 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Тошибиян":

    Тошиба,от май 2012г Медведев е министър-председател или Премиер на Русия,а Путин-ПРЕЗИДЕНТ...ОТ СЪЩАТА ДАТА.Сега стана ли ти ясно защо зад Путин има голямо знаме,а зад Борисов и Меркел които са премиери-има само на масата пред тях ...мънички?И не се сдушвай с русофилите,защото ще станеш грозен като тях:)

    Коментиран от #28

  • 26 иии

    0 0 Отговор
    Ердоган го черпил със свинска мас...
  • 27 антика

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Май не разбирате? Баце е станал шеф на Турция май? Ердоган иска да го направи министър председател и на Турция и го е пльоснал под турското знаме. Баце гледа доста изумено и се чмуди ръка ли да цалува, пари ли да брои? Това ще да е работата, иначе няма логика да сбъркат протокола. Намека е явен - Бойко Борисов ще ес ледващият премиер и на Турция. А ние ще гласуваме за него и Герб явно, щото ще вероятно ще гони и той агентите на Гюлен и Бачо Киро и Киро Михаля из цяла Булхария. Баце гледа толкова учудено и щастливо, че от усмивката му може яйце да се изпържи на главата му. Не се косете, ние сме дали много видни личности на света - ето Кристалина Георгиева, Ирина Бокова, сега Баце ще стане и министър на Турция и ще си имаме цяла серия от виддни световни лидери. Вероятно за заслуги, за ловенето на агент на Гюлен е почетен с този жест?
  • 28 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "onq s konq":

    Конь отново изби рибата, а се канех да ходя на риболов.

    Герберастчетата направо къртите мифки и от долу има едно подобно.

    Я да задам един въпрос Република България държава от какъв тип е според Конституцията и кой управлява?

    То с коня друго не може да се очаква той горкият не може да зопомни цветовете на Българското Национално Знаме, та затова и сега се чуди какъв е тоя спор. Горкичкият дори и не разбира как се е посрамил любимият му тиквун.
  • 29 Петър Кимонов

    1 0 Отговор
    Абе чак сега видях: нашия и на най-елементарните столове са го сложили да седи. Явно най-корав задник има.... ;)
  • 30 Петър Кимонов

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "За протокола":

    За протокола- прочети статията внимагелно. Там и за протокола пише.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Тодор

    0 0 Отговор
    Днес Меркел е пак в Турция и пак знамената са си по същият начин ! Информацията сте си я писали като сте гледали тавана !
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове