Отидете към основна версия

3 586 14

Великобритания чака морския юмрук на Русия

  • великобритания-
  • кораби-
  • русия

Руската флотили ще премине край водите на Великобритания

Снимка: БТА/АP

Руският самолетоносач „Адмирал Кузнецов“ е приключил с тренировъчните полети и се мести в Северно море, съобщи „Дейли Мейл“.

Корабът предвожда флотилия от 8 кораба. Разрушителят HMS Richmond и няколко кораба на НАТО следяха действията на руската група. Руските медии наричат операцията „Морски юмрук“.

„Те изпращат недвусмислено послание с намерението си да пресекат през протока Довар“, заяви представил на британското Министерство на отбраната.

Руският президент Владимир Путин вече е направил опит за маневри на флотилията, които да избегнат следенето на от страната британските военноморски сили. Има информации, че холандска подводница оперира южно от Ламанша.

Норвежка фрегата също е по следите на руските кораби. Два британски военни кораби в момента патрулират по източния бряг, за да пазят от навлизането на руски съдове. Сред тях е считаният за най-модерният разрушител, предназначен за въздушна защита - „USS Duncan”. Той е отплавал от Портсмут, за да се присъедини към фрегата „Ричмънд“.

'Когато тези кораби навлязат в територии край наши води, ние ще маркираме всяка стъпка от пътя им. Това е част от нашия непоколебим ангажимент да запазим безопасността на британците“, заяви британският министър на отбраната Майкъл Фалън.

Великобритания работи заедно с НАТО по наблюдението на кораби, преминаващи през британски води през тази седмица. Руските кораби са се отправили към бреговете на Сирия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини