Отидете към основна версия

2 139 1

Дипломатически скандал заради вода в хладилник

  • абдел фатах ал-сиси-
  • организацията за ислямско сътрудничество-
  • ияд мадани

Генералният секретар на Организацията за ислямско сътрудничество подаде оставка заради шега с египетския президент

Генералният секретар на Организацията за ислямско сътрудничество (ОИС) Ияд Мадани подаде оставка, след като направи грешката и се пошегува публично с президента на Египет Абдел Фатах ал-Сиси.

Според Sky News Arabia египетският президент Ал-Сиси заявил в една от речите си, че "10 години в неговия хладилник не е имало нищо друго, освен вода". Тогава никой не обърнал внимание на думите му, въпреки че той идва от богато семейство. Посланието на Ал-Сиси имало за цел да призове младите хора да разчитат на собствените си сили, а не да чакат помощ отвън.

Преди дни обаче генералният секретар на ОИС обаче използвал фамилията на Ал-Сиси вместо името на президента на Тунис - Бежи Каид Есебси. За да поправи гафа си, Мадани решил да се пошегува, но още повече се изложил. „Уверен съм, че във вашия хладилник, господин президент, има не само вода“, казал той. После обаче осъзнал грешката си и се извинил.

Въпреки извиненията египетското външно министерство заяви, че след публичната шега ще преразгледа отношенията си със секретариата на ОИС.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини