Отидете към основна версия

1 730 4

Дутерте се оплака на Путин от САЩ

  • родриго дутерте

Поводът са критиките на Вашингтон срещу вълната от убийства в хода на неговата война срещу наркотиците

Снимка: БТА/АР

Президентът на Филипините Родриго Дутерте срещна за пръв път с Владимир Путин, съобщава ТАСС. Двамата разговаряха в кулоарите на годишния форум на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество в перуанската столица Лима.

Двустранната среща, която продължи 45 минути, беше заснета с камера, след което акредитираните за събитието журналисти получиха достъп до видеото.

Скандалният Дутерте се възползва от случая да изнесе нова тирада по адрес на САЩ. "Напоследък виждам как западни държави тормозят малки държави. Но не само това, те са също и много лицемерни", каза филипинският президент. "Преструват се, че ще тръгнат на война, но ги е страх да го направят. Ето това не им е наред на САЩ и компания", обяви пред Путин лидерът на Манила. 

Преди да замине за Перу, Дутерте заплаши, че може да последва примера на Русия и да изтегли Филипините от Международния наказателен съд. Поводът са критиките на Запада срещу вълната от убийства в хода на неговата война срещу наркотиците.

"Ако Русия и Китай решат да създадат нов световен ред, аз ще съм първият, който ще се присъедини към него", заяви Дутерте.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини