Отидете към основна версия

1 159 1

Падат визите за Беларус при посещения до 5 дни

  • беларус-
  • виза-
  • лукашенко

Промяната се отнася за 39 страни в Европа, включително за целия ЕС

Президентът на Беларус Александър Лукашенко подписа указ, с който се регламентира безвизовото влизане в страната за период не по-дълъг от 5 дни. Новината съобщиха от пресслужбата на държавния глава в Минск.

Указът се отнася за 39 страни в Европа, включително за целия Европейски съюз, както и за Бразилия, Индонезия, САЩ, Япония и други държави - общо 80 на брой. Чужденците трябва да влизат в Беларус през ГКПП-то, което се намира на националното летище в Минск.

Документът има за цел активизацията на пътуванията на бизнесмени, туристи, частни лица, имащи редовен паспорт, като няма да се прилага по отношение на чужденци, извършващи официални посещения.

За безвизово влизане в Беларус трябва да носите валиден паспорт или друг еквивалентен документ за задгранично пътуване, пари в брой, медицинска застраховка за сума не по-малко 10 хил. евро.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Беларус повишава пенсионната възраст

    В Беларус повишиха пенсионната възраст с три години, съобщи РИА Новости. Така жените в страната ще се пенсионират на 58 години, а мъжете на 63 г. С ...
    02.01.2017
    1 227
    0
  • ЕК спира терористи с електронни визи

    Европейската комисия предлага да се създаде система на ЕС за информация за пътуванията и разрешаването им (ETIAS), за да бъдат засилени проверките за ...
    16.11.2016
    1 200
    4
Новини по държави: