Отидете към основна версия

2 046 5

Тръмп с ключов план за Сирия

  • доналд тръмп-
  • план-
  • сирия

Планира се създаването на безопасни зони в страната

Президентът на САЩ Доналд Тръмп има планове да възложи на Държавния департамент и Пентагона разработването на план за създаването на безопасни зони за цивилни в Сирия, съобщи "Ройтерс".

Информацията е базирана на подготвен документ за подписа на Тръмп. Разглеждането на плана ще продължи 90 дни.

Това действие на Тръмп е в противоречие с действията на Барак Обама. Той избягваше подобна стъпка заради опасността от евентуални инциденти между руски и американски военни в страната.

"Държавният секретар в сътрудничество с министъра на отбраната в рамките на 90 дни от датата на подписване на този указ, трябва да представи план за създаването на безопасни зони в Сирия, в които сирийски граждани, които са напуснали родината си, ще бъде в състояние да се изчака за репатриране или потенциал за пренастаняване на трета страна" - се казва в документа.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Смъртта дебне в Сирия

    Мирът в Сирия се отлага. Отново. След повече от пет години усилия за край на боевете и краткотрайните спирания на огъня по всичко изглежда, че песимис ...
    31.01.2017
    8 335
    4
  • Анкара: Асад няма място в бъдещето на Сирия

    Турция не е променила своята позиция относно участието на президента на Сирия Башар Асад в бъдещето на страната, заяви на брифинг в Анкара говорителят ...
    26.01.2017
    1 534
    6