Отидете към основна версия

1 717 23

ЕС удължава санкциите срещу Русия с 6 месеца?

  • русия-
  • санкции-
  • ес-
  • европейски съюз

Санкциите предвиждат замразяване на активи и забрана за влизане на територията на европейските държави

Снимка: БТА/АР

Европейският съюз може към средата на март да удължи с още шест месеца действието на санкциите срещу 100 граждани на Русия и Украйна, съобщи ТАСС.

Сред засегнатите ще бъдат бизнесменът и съсобственик на банка "Северен морски път" Аркадий Ротенберг и най-големият акционер в банка "Россия" Юрий Ковалчук. Санкциите на ЕС предвиждат замразяване на активи и забрана за влизане на територията на европейските държави.

През 2014 година Брюксел наложи на Русия санкции заради събитията в Украйна и анексията на Крим, след което неведнъж ги разширяваше и продължаваше, припомня ТАСС.

Ефектът от санкциите срещу Русия се оказа обратен на очакванията на въвелия ги Европейски съюз, заяви днес руският вицепремиер Дмитрий Рогозин.

"Спрямо Русия не трябва да се прилагат шантаж и заплахи. Санкциите срещу нашата промишленост вече са довели до ефект, обратен на очакванията на еврочиновниците", написа Рогозин на официалната си страница в Twitter.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • ЕС заедно за санкции срещу Русия

    Европейски дипломати подкрепиха удължаване на санкциите срещу Русия, съобщи WBOC. В момента в ЕС няма яснота, за това какви са плановете на новия п ...
    06.02.2017
    2 404
    14