Отидете към основна версия

1 598 6

Дутерте хвърля корумпирани полицаи срещу терористи

  • филипините-
  • полицаи-
  • родриго дутерте

Нестандартно наказание във Филипините

Президентът на Филипините Родриго Дутерте обвини 228 полицейски служители в престъпления и корупция, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Според Дутерте полицейското управление в Манила е „прогнило до ядрото си“. Според него полицаите са замесени в употреба на наркотици и изнудване. Като наказание, Дутерте прати полицаите на служба на остров Бастиан. Смята се, че там действа терористичната групировка Абу Саяф.

„Имам нужда от полицаи на юг. В Бастина има липса на полицаи. За това и полицейското управление там е под постоянна обсада. За това всички вие ще бъдете част от отряд, който ще се грижи за сигурността на юг. Ако не искате да ходите там, идете при вашите командири и пискайте да напуснете.

Ако оцелеете, се върнете тук. Ако загинете, ще кажа на офицерите ви да ви погребат там. Няма да харчим за вашите погребения. Това е решението ми“, заяви Дутерте.

В момента във Филипините цели масова акция срещу наркотрафика. Вече няколко политици бяха обвинение в сътрудничество с трафиканти. Дутерте е критикуван от организации за правата на човека за извънсъдебни убийства. Той отрича обвиненията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини