Отидете към основна версия

2 618 6

Тръмп говори за атентат в Швеция, който... не се е случил

  • доналд тръмп-
  • измисли-
  • швеция-
  • атентат-
  • сащ-
  • президент

Думи, които шокираха цяла Швеция

Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп, който често обвинява медиите в измислянето на фалшиви новини, си измисли... атентат!

Държавният глава на САЩ заяви по време на реч във Флорида, че „миналата нощ е извършен терористичен атентат в Швеция“. Това не отговаря на истината.

„Когато видите какво се случи в Германия, когато видите какво се случи миналата нощ в Швеция – Швеция! Кой би повярвал? Швеция! Те имат проблеми, каквито не са мислели“, заяви държавният глава.

След речта последва мигновена реакция от страната на журналисти и потребители в социалните мрежи, които потвърдиха, че такава атака не е имало в скандинавската страна.

Изявлението на Доналд Тръмп накара бившия министър-председател на Швеция Карл Билд да напише в профила си в Туитър: „Швеция? Терористична атака? Какво пуши този човек?“.

Много потребители в социалните мрежи използваха случая, за да се подиграят на Тръмп. Други пък бяха възмутени как е възможно американският президент да разпространява фалшива информация, особено по отношение на тероризма.

Журналисти в Швеция потвърдиха, че терористична атака не е имало и изявлението на Тръмп не отговаря на истината. Думите на американския президент трябваше да послужат като доказателство, че има връзка между терористичните атентат и приема на бежанци.

Шведският журналист Андерс Окселстрьом заяви пред Си Ен Ен: „Като много хора тук, в Швеция, бях много объркан. Ние наистина не знаем какво е имал предвид“. Той дори добави, че в страната му не е имало дори ситуация, с която Тръмп може да се обърка – нито нападение, нито нещо извънредно, нито каквото и да е...

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Николич се отказва от втори мандат

    Сръбският президент Томислав Николич обяви, че не възнамерява да се кандидатира за втори мандат, съобщи Balkan Insight. Решението беше обявено след ...
    21.02.2017
    847
    0
  • Истинска война в Стокхолм

    Безредици избухнаха през тази нощ в шведския град Стокхолм, съобщи в-к "Aftonbladet". Безредиците бяха причинени от разгневени млади хора ...
    21.02.2017
    4 724
    19
  • Тръмп обясни за Швеция

    „Вижте какво стана в Германия. Вижте какво стана в Швеция. Кой би могъл да повярва? Вижте какво се случи в Париж.“, заяви Тръмп по време н ...
    20.02.2017
    1 821
    4