Отидете към основна версия

3 442 37

Сенатът на САЩ реши: Нови санкции срещу Русия!

  • сащ-
  • сенат-
  • русия-
  • санкции-
  • сенатори-
  • хакери-
  • тръмп

Новите мерки са подкрепени от демократи и републиканци

Снимка: Shutterstock

Американски сенатори постигнаха споразумение за налагане на нови санкции срещу Русия, съобщиха агенциите ТАСС и „Ройтерс“.

Мерките, които са внесени като изменение на законопроекта за налагане на санкции на Иран, ще бъдат наложени заради предполагаемите руски хакерски атаки по време на президентските избори.

Сенаторите вече са постигнали единомислие, а новият законопроект ще бъде внесен за гласуване до края на седмицата. Вашингтон налага санкции на Кремъл и заради анексирането на Крим и подкрепата към режима на Башар Асад в Сирия.

Ще бъдат наложени и нови санкции на руските граждани, за които е установено, че са виновни по обвинения в нарушаване човешките права, доставка на боеприпаси за режима на Асад, както и извършване на кибератаки от името на руското правителство.

Новите мерки предвиждат и налагане на санкции на руската минна промишленост, корабоплаване и железопътен транспорт. Санкциите са подкрепени както от демократи, така и от републиканци, и се очаква безпроблемно да бъдат одобрени от Сената.

Победата на Доналд Тръмп на изборите предизвика истински хаос на американската политическа сцена заради съмнение, че от Кремъл са повлияли на крайния резултат.

Тръмп и Русия категорично отричат връзки помежду си. Американският президент заяви, че демократите използват руската карта, за да оправдаят загубата си на изборите.

Сенаторът от Южна Каролина Линдзи Греъм заяви вчера, че президентът Доналд Тръмп и всички членове на Конгреса трябва да накажат Москва заради хакерските атаки. Ако държавният глава гласува против, то той ще предаде демокрацията, смята Греъм.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини