Отидете към основна версия

1 361 6

Руската връзка на Тръмп се заплита

  • доналд тръмп-младши-
  • доналд тръмп-
  • русия-
  • наталия веселницкая-
  • хилари клинтън

Тръмп-младши е бил известен в имейл, че Кремъл опитва да помогне на баща му с компрометираща  информация за Клинтън 

Снимки: БТА/АР

Мъжът, който е уредил миналата година срещата на Доналд Тръмп-младши с руска адвокатка, разполагаща с предполагаеми компрометиращи материали за Хилари Клинтън, е уведомил най-големия син на сегашния президент Доналд Тръмп, че източник на информацията е руското правителство.

Това съобщи в. "Ню Йорк таймс", като се позовава на трима неназовани източници, запознати с имейла, изпратен от Роб Голдстоун, предаде АР.

Според изданието в имейла е било казано, че с тази информация руското правителство опитва да помогне на кандидатурата на баща му за Белия дом, предаде Reuters.

Голдстоун потвърди по-рано пред АP, че е уредил срещата от името на свой клиент, руски певец. Адвокатка Наталия Веселницкая твърдяла, че разполага с информация за незаконни дарения за кампанията на Националния комитет на Демократическата партия.

Тръмп-младши призна, че е имал интерес да получи компрометираща информация за съперничка на баща си на президентските избори, но не даде признаци да е знаел, че Веселницкая е подставено лице на Кремъл.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини