Отидете към основна версия

4 660 12

Договорът с България слага край на македонизма

  • македония-
  • договор-
  • българия

ВМРО-ДПМНЕ с изявление срещу македонското правителство

Снимка: БТА/AP

Ръководството на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ призова македонският премиер Зоран Заев да се занимае "изявленията на българските висши функционери за Македония и македонската идентичност".


Това беше обявено в специално съобщение, публикувано в сайта на партията. От партията на Никола Груевски отхвърлят обвиненията срещу сръбския външен министър, който изрази съжаление, че страната му е признала името на Македония.

„Македония няма полза от съжалението изразено от външния министър Никола Димитров по повод думите на Ивица Дачич в Атина за грешката на Сърбия с признаването на Македония. Докато Димитров реагира на изявлението на Дачич, всеки ден сме свидетели на многобройни изявления на български функционери срещу езика, идентичността и културата на Македония.

В България се празнува подписването на договора за приятелство, с който се слага край на македонизма. Ние смятаме външната политика на правителството на Заев за катастрофална и подронваща авторитета и достойнството на Македония със своята повратливост“, се казва в изявлението.

През миналия месец Заев беше на посещение в България, където договори споразумение за добросъседсво с премиера Бойко Борисов.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: