Отидете към основна версия

12 314 13

Българка се самоуби заради зловеща игра

  • син кит-
  • българка-
  • момиче-
  • сащ-
  • игра-
  • зловеща-
  • самоубийство

Тийнейджърката е станала жертва на смъртоносна онлайн игра

Shutterstock, снимката е илюстративна

Българска тийнейджърка, живееща в Съединените американски щати, сложи край на живота си заради играта „Син кит“, придобила популярност през последните месеци, съобщи WNCN.com.

Американското издание посочва, че семейството е от България, но от 15 години живее на американска земя. Роднините на 16-годишното момиче са категорични, че то се е самоубило именно заради играта.

Тя придоби голяма популярност в Русия и доведе до редица фатални случаи. Зловещата онлайн игра подлага млади потребители на огромен психологически натиск.

Млади момчета и момичета са карани да гледат филми на ужасите по цял ден, а в края на „мисията“ са призовавани да сложат край на живота си. Две млади руски момичета скочиха от висока сграда в Красноярск. Следственият комитет на Русия започна разследване за „подбуждане към самоубийство“.

Зачестиха случаите на самоубийства и в други страни заради зловещата игра „Син кит“. Родителите на 16-годишното момиче в САЩ разкриха, че дъщеря им е била изключително красиво и забавно момиче.

Момичето е обичало да рисува и да се занимава с изкуство. Започнала е да рисува „абстрактни“ картини, както и сини китове, но семейството не обърнало внимание на притеснителните знаци.

Дори нейният брат до последно не предполагал, че момичето може да сложи край на живота си. На 50-ия ден от онлайн мисията участниците в играта трябва да предприемат решителната и фатална последна стъпка.

Психолози посочват, че е изключително важно родители да разпознаят знаците, които им дават техните деца. Контролът над дейността им на компютъра също е важен.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини