Отидете към основна версия

1 338 3

Коми искал да изнудва Тръмп с проститутки?

  • джеймс коми-
  • президент-
  • доналд тръмп

Президентът на САЩ коментира скандала с бившия директор на ФБР

Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини бившия директор на ФБР Джеймс Коми, че се е опитвал да го изнудва с компромати. Това Тръмп заяви пред „Ню Йорк Таймс“.

Според президента, по този начин Коми е искал да го притисне, за да го остави на поста му. Президентът признава, че е бил осведомен за съмненията за руска намеса в американските избори две седмици преди встъпването си в длъжност.

Тогава и Коми лично е разговарял с Тръмп. Той му е разказал, че британски агент разполага с материали , съдържащи неприятни подробности за президента. Сред тях е имало и твърдения, че руснаците притежават клипове, в които е заснет Тръмп в компанията на проститутки.

Президентът вече определи данните като неверни.

„Смятам, че той ми каза това, за да мисля, че притежава такива данни. Мисля, че той се нуждаеше от нещо, с което да ме държи. Аз веднага му казах, че това са чисти измислици. Знаех, че нищо не е вярно. Не помня да съм говорил с него нещо съветника по отбраната Майкъл Флин“, заяви Тръмп.

Тръмп заяви, че не смята, че в момента специалния следовател Робърт Мюлер води разследване срещу него за връзки на кампанията му с Русия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Хора на Тръмп под кръстосан разпит

    Най-големият син на президента на САЩ Доналд Тръмп и бившият шеф на предизборния му щаб Пол Манафорт ще се явят да дадат показания на 26 юли пред юрид ...
    20.07.2017
    974
    1
  • Тръмп: Всеки иска компромат за противника

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп защити сина си, че е присъствал на среща с руската адвокатка Наталия Веселеницкая, съобщи Fox News. Доналд Тръмп Мл ...
    17.07.2017
    1 227
    4
  • Тръмп се прицели и в социолозите

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп се усъмни в достоверността на проучване, което му отреди катастрофално нисък рейтинг, предаде ТАСС. Според сондажа, ...
    17.07.2017
    977
    2