Отидете към основна версия

2 600 3

Тръмп заплаши, че ще спре да плаща здравни осигуровки

  • доналд тръмп-
  • осигуровки-
  • obamacare

Той иска отмяна на реформата на Барак Обама

Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е готов да прекрати плащанията по здравните осигуровки, ако от Конгреса не отменят здравната реформа „Obamacare”, съобщи „Ройтерс“.


През тази седмица Сената отново отказа да приеме нов начин за здравно осигуряване в страната.

„Ако скоро не бъде приета нова здравна реформа, няма да бъдат спасявани застрахователни компании предлагащи тази услуга и спасяването на членове на Конгреса ще спре съвсем скоро“, обяви Тръмп в Twitter.


Първата част от „туита“, най-вероятно се отнася до възлизащите на осем милиарда долара плащания на субсидии от федералното правителство за притежатели на този тип застраховка, която имаше за цел да намали цената на здравното осигуряване за най-бедните американци.

Втората част, изглежда е заплаха да бъдат спрени плащанията по контрибуции, за членове на Конгреса и техните екипи, от работодатели.

Сенаторите на републиканците отдавна се борят за отмяна на реформата. Някои техни представители обаче не са доволни от алтернативите, които Тръмп предлага. За това и някои от тях гласуваха в подкрепа на реформата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп захапа Китай - Юли 2017

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп атакува Китай за липсата на действия на страната спрямо ситуацията със Северна Корея, съобщи ABC. "Много съм р ...
    30.07.2017
    2 728
    19
  • Удар по Тръмп! Сенатът не отмени „Обамакеър“

    Опитът да бъде отменена здравната реформа на Барак Обама „Обамакеър“ удари на камък. Американският Сенат гласува против, което е сериозен ...
    28.07.2017
    1 191
    2
  • Obamacare отново оцеля

    Сенатът на САЩ отново не отмени здравната реформа Obamacare, съобщи ABC. Отмяната на реформата беше водещо обещание в кампанията на Доналд Тръмп за ...
    27.07.2017
    782
    0